Çeltik Üreticisine Fatura Oyunu mu?

TAKİP ET

BBP MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, çeltik üreticisinin sulama saatleri için ödediği faturaların YEDAŞ tarafından önce kabul edilip sonra iptal edildiğini öne sürerek, "Üreticilerimiz bu durumu hacizle öğrenmişlerdir "dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, çeltik üreticilerine YEDAŞ tarafından verilen 
hasat sonu fatura ödeme sözünün tutulmadığını ileri sürdü. Avcı, YEDAŞ ile çeltik üreticileri arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı firma tarafından iptal edilip yapılan ödemelerin dikkate alınmayıp üreticilere haciz gönderilmesine tepki gösterdi. 

YENİ DÜZENLEME ŞART 

Yazılı açıklama yapan Avcı, "Cumhur İttifakı'nın bir üyesi ve BBP MKYK üyesi olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Cumhur İttifakı'nın bütün genel başkanlarına sesleniyorum; Özelleştirilen bütün elektrik kurumları yeniden devletimizin idaresine alınmalı. Şayet bu mümkün değilse, çiftçilerimize nefes aldırmayan, sözleşmede bulunan bir çok taahhüdünü yerine getirmeyen bu özel şirketlerin elinden çiftçilerimizi kurtaracak bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır "dedi. 

AVCI MAĞDURİYETE 
DİKKATİ ÇEKTİ 

Dört dönemdir Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Avcı, her sezon elektrik şirketlerinin üreticilerinin yakasına yapıştığını öne sürdü. "Çiftçilerimiz neden mi tekrar devletle muhatap olsun istiyoruz? " sorusunu cevaplayan Avcı, "Özel şirket sadece kazanacağı parayı düşünür, devlet ise tarımı üretimi düşünür. Aradaki fark bu kadar açıktır. Çeltik üreticisi çiftçilerin sulama saatlerinin Temmuz ayında yapılan kontroller sonucunda yerinde sabit olmadığı nedeniyle cezalarla karşılaşmıştır. Cezalara aynı zaman diliminde itiraz edilmiş ve saatler YEDAŞ'ın istediği düzene göre sabitlenip konum bilgileri firmaya dilekçe ile belirtilmiştir. Dilekçemizin sonucuna göre yapılan kontrollerde uygun bulunup faturalandırma süremiz başlamıştır. Hasat sonunda tüm faturalar ödenip sayaçlar sabit olduğu yerden sökülmemiştir. Ancak YEDAŞ, Temmuz ayında yapmış olduğu incelemenin dilekçelerini önce uygun görüp, sonra iptal etmiştir. Bu iptal etmeyi ne bir evrakla nede bir mesajla çiftçilere bildirmemiştir. Samsun geneli çeltik üreticisi bu haberi cuma günü avukatlar aracılığıyla haciz başlatıldığını ve gün içerisinde ödenirse indirim yapılacağını telefon ile aranarak öğrenmiştir "ifadelerini kullandı. 

N.Alper CABBAR 

Erdal Avcı 

Avcı, çeltik üreticilerine verilen sözlerin tutulmadığını öne sürerek, gönderilen 10 bin liranın üzerindeki birçok faturayı kamuoyu ile paylaştı. Avcı çözüm çağrısı yaptı.