Çeltik üreticisini 'kaçak' duruma düşüren YEDAŞ'tan geri adım

TAKİP ET

Samsun Ziraat Odaları Başkanları, çeltik üreticilerine 'kaçak elektrik tutanağı' tutan YEDAŞ'a karşı vermiş olduğu mücadeleyi kazandı. YEDAŞ, icra işlemlerini durdurdu, çiftçilere 1 Haziran'a kadar süre verdi.

Samsun'da elektrik dağıtım hizmeti veren YEDAŞ, birbirinden bağımsız tarlalarda tek sayaç ile sulama işlemi yapan çeltik üreticilerinden her tarla için ayrı abonelik istedi. Şirket, farklı tarlalarda gezdirilmek suretiyle tek elektrik saati üzerinden sulama yapan üreticilere 'kaçak elektrik cezası' kesti.

YEDAŞ'TAN İNDİRİM TELEFONU!

Temmuz ayında kaçak elektrik tutanakları tebliğ edildi. Elektrik saatlerini sabitleyen çiftçiler dilekçe verdi. YEDAŞ Hukuk Birimi, tüm dilekçeleri iptal edip geçtiğimiz hafta tüm çiftçilere bilgilendirme yaptı ve icra işleminin başlatıldığını tebliğ edip, 'indirim' yapabileceklerini belirtti.

Samsun Ziraat Odaları Başkanları yaptıkları açıklamada YEDAŞ'a tepki gösterdi. İcra işlemlerinin iptal edilmesini gerektiğini söyledi. Ziraat Odaları'nın talebine YEDAŞ'tan cevap geldi. Şirket, çiftçilere 1 Haziran'a kadar süre verdi ve saatlerin takılmasını gerektiğinin altını çizdi.

1 HAZİRAN'A KADAR SÜRE

YEDAŞ tarafından yapılan açıklamada; "Tüketicilerden gelen yoğun itirazlar nedeniyle başlatılan icra süreci 01.06.2023 tarihine kadar durdurulmuştur. Pano sabitlemesi yapılmış tesisatların itiraz dilekçesi verilmesine bakılmaksızın cezai işlemleri iptal edilecektir" denildi.

İCRA İŞLEMLERİ DURDURULDU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, YEDAŞ'ın çiftçilere haksızlık yaptığını savundu. Erdal Avcı, Samsun Ziraat Odaları olarak YEDAŞ'ın bu haksız uygulamasına tepki gösterdiklerini belirterek, "Çiftçimiz sabit panosu olmasına rağmen kaçak elektrik kullanan tüketici pozisyonuna düştü. Tepkimizi gösterdik. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye konuyu arz ettikten sonra YEDAŞ geri adım attı ve sayaçların sabitlenmesi için 1 Haziran'a kadar süre verdi. İcra işlemleri durduruldu" dedi. N. Alper CABBAR

Çeltik Üreticisine Fatura Oyunu mu? - Haber gitmek için tıkla

Ziraat Odaları'ndan 'Cezaları İptal Edin' Çağrısı - Habere gitmek için tıkla

İŞTE YEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN BİLGİLENDİRME...

9 Mart tarihli HHALK Gazetesi


8 Mart tarihli HHALK Gazetesi