Çember-17 Operasyonlarında Aranan 2 Bin 756 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 81 ilde 4 gün boyunca gerçekleştirilen Çember-17 operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 2 bin 756 kişinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlar kapsamında il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kaydı bulunan kişilere yönelik geniş çaplı çalışmalar yapıldı. Yol aramaları, ev ve iş yerleri baskınları ile kimlik kontrollerinin gerçekleştirildiği operasyonlarda, firari olarak aranan binlerce kişi yakalandı.

Yakalananların 2 bin 736'sının 5 yıla kadar, 14'ünün 5 ile 10 yıl arası ve 6'sının 10 yılı aşkın süredir arandığı belirlendi. Firari kişiler arasında hırsızlık, narkotik suçlar, kaçakçılık, organize suçlar, dolandırıcılık, yağma, cinsel suçlar, cinayet, terör ve diğer suçlar gibi çeşitli suçlardan arananlar bulunuyor.

Yerlikaya, operasyonların bayram tatili boyunca da devam edeceğini ve firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Operasyonlara katılan güvenlik güçlerini tebrik ederek, milletin huzurunu kaçıran suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Çember-17 Operasyonları 2 Bin 756 Kişi Yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama firari suçlular araması olan suçlular yakalanma asayiş samsun haber gündem haber