Cemil Deveci; 6 Şubat'taki Deprem Tokat Gibi Çarptı!

TAKİP ET

"'Benim kazancım insan hayatından daha önemlidir' diyene Atakum'da selam vermem" diyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "6 Şubat yüzümüze tokat gibi çarptı. İnsan güvenliğine uygun konutlar yapacağız" dedi. 

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, depreme yönelik çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Deveci, "Deprem komisyonu oluşturuyoruz. Yapı stoğunu yeniden tarayacağız. ‘Benim binamda çatlaklar var, gelin bakın’ diyenleri kontrol edeceğiz.

Risk varsa gereğini yapacağız. Çeşitli dirençlerle karşılaşıyorduk. Şimdi mevzuatı yapacak, denetleyecek kişilerin, yapıyı yapacak olanların önünde insan hayatı var. ‘Benim kazancım insan hayatından daha önemlidir’ diyene Atakum’da selam vermem. Bunu herkes duysun. İnsan sağlığına ve güvenliğine uygun konutlar yapacağız” dedi.

HA SİLAHLA ÖLDÜRMÜŞSÜN
HA KOLON KESMİŞSİN

Başkan Cemil Deveci, "Bundan sonra imar affına cesaret edebilecek bir iktidar Türkiye'ye gelmez artık. Kentten çalmak isteyenler niyetlerinden vazgeçsinler. İmar hukuku onlara neyi vermişse ona razı olsunlar. Bazı dükkanlarda, görseli iyileştirmek için kolon kesildiği ihbarları alıp kontrol ediyoruz. Ancak, ha silahla adam öldürmüşsün ha kolonu kesmişsin" diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci

ATAKUM’DA İKİ DEPREM TAHMİN 
İSTASYONU VERİ TOPLUYOR
 

Başkan Cemil Deveci, Atakum'a yaklaşık iki yıl önce deprem tahmin istasyonlarının da kurulduğunu hatırlatarak, "Deprem tahmin istasyonları, bilim insanlarının oluşturduğu İstanbul merkezli Doğa Hareketleri Araştırma Derneği tarafından kuruldu. Sayısal ölçümler yapıyorlar. Belli bölgeye yerleştiriyorlar. Anadolu'ya yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.

Atakum'da Kayagüney ve Akalan'da olmak üzere iki tane var. Anadolu'daki yaygınlaştırılabilir ve yer hareketleri izlenebilirse 1 ila 30 gün öncesinde tahmin yapabiliyorlar. Yerel yönetimlerin bu işe destek vermesi ve Anadolu’ya yaygınlaştırılması lazım" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR