Cengiz Emre Başocak Kurum ve Şirketlere Siber Güvenlik Hakkında Uyarılarda Bulundu

TAKİP ET

Yazılım ve bilgi teknolojileri güvenliği uzmanı Cengiz Emre Başocak, kurum ve şirketlere siber saldırılar hakkında uyarılarda bulundu.

Kurumların önemli bir risk altında olduğunu belirten Başocak; “Bilgi teknolojilerinin sınırsız bir şekilde gelişmesi, ağ ve bağlantı üzerinden internet korsanlarının risk çemberine kurumların da dahil olmasına sebep oldu. Günümüzde sektör fark etmeksizin hemen her kurum ve şirket, bilgi teknolojilerine bağımlı olarak hizmet veriyor. Bu durum tahmin edileceği üzere ciddi tehditlerin oluşmasına sebep oluyor.” İfadelerini kullandı.

“Kurumlar Çok Ciddi Tehdit Altında”

Siber saldırıların tahmin edilebileceğinden çok daha yıkıcı etkiye sahip olabileceğini aktaran Cengiz Emre Başocak; “Siber saldırılar kapsamında kurumlar çok ciddi tehdit altında diyebilirim. Özellikle son dönemde internet korsanlarının geliştirdiği yeni yöntemler, kurumları daha fazla hedef alan, bireysel kullanıcılardan uzaklaşan yaklaşımlar içeriyor. Burada temel amaç, kurumun sahip olduğu yazılım ve sistemlerin açıklarını keşfetmek ve bu açıklar üzerinden sızma gerçekleştirmek. İnternet korsanlarının günümüzdeki en temel yöntemi tam olarak bu.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Dünya Genelinde Gözlemlediğimiz Saldırılar Bazı Gerçekleri Göz Önüne Serdi”

Son dönemde yaşanan siber saldırıların içeriği hakkında da bilgi paylaşan Cengiz Emre Başocak; “Dünya genelinde gözlemlediğimiz saldırılar, bazı gerçekleri çok açık biçimde gözler önüne seriyor. Siber saldırılarda kurumların hedef alınmasına ilişkin nedenleri de yine bu saldırılardaki ipuçlarından yararlanarak gözlemlemek mümkün. Klasik saldırılardan farklı olarak son dönemde gelişen modern siber saldırılar, çok daha komplike bir yapıya sahip. Kurumların güvenlik altyapılarını aşarak bilgi teknolojilerini yıkıma uğratmak üzerine yapılıyor.” Sözleriyle son dönemdeki siber saldırıların içeriğine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

“Önlem İçin Kurum İçi Eğitim Gerekiyor”

Siber saldırılara karşı alınabilecek önlemler hakkında da bilgiler paylaşan Cengiz Emre Başocak; “Önlem için kurum içi eğitim gerekiyor. Eğitim süreci, siber saldırılara karşı alınabilecek en temel önlemlerin efektif biçimde kurum içinde aktarılmasını sağlıyor. Özellikle farkındalık ve simülasyon eğitimleri, olası saldırılara karşı neler yapılacağının planlandığı ve kurumun son derece organize olabilmesini sağlayan eğitimlerdir. Bu tarz eğitimlerle olası saldırıların yaratabileceği tahribattan tamamen kurtulmak olanaklı.” İfadelerini kullandı.