Cerrahlar  Samsun'da  Buluştu 

TAKİP ET

Sağlık sektöründe çalışmalar yürüten Samsun'un sivil toplum kuruluşlarından Samsun Cerrahi Derneği, kanser hastalarının tedavi metotlarına ilişkin bir panel düzenledi. 

Panele konuşmacı olarak katılan Genel Cerrahi Doktoru Prof. Dr. Dursun Buğra, toplantıda kolon kanser vakalarının operasyonla tedavisinde yeni geliştirilen metotları anlattı.

Son dönemde sayısı giderek artan, tıp literatüründe Kolorektal Kanser olarak isimlendirilen kalınbağırsak kolon ve rektum kanserinin cerrahi müdahale yöntemiyle tedavisinde güncel yaklaşımların ve alternatif tedavi yöntemlerinin masaya yatırıldığı panele, Koç Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Doktoru Prof. Dr. Dursun Buğra, Samsun Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, Onkologlar, Genel Cerrahi Uzmanları ve stajyer doktorlar katıldı.

VERİMLİ TOPLANTI OLDU 

Yelken Kulüp Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Dernek Başkanı Taşkın, "Değerlendirmelerimiz çoğunlukla geleceğe yönelik değişimlerin nasıl olacağı konusuyla ilgili. Biz de güncel yaklaşımlardan ziyade geleceğe yönelik değerlendirmelere öncelik vermeyi uygun buluyoruz. Bu vesileyle gerçekleşen toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Programımıza katılarak bizi onurlandıran Dursun Hocamıza ve tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Nazım AKPINAR 

Programın bitiminde katılımcılar günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.