Çeşitli İllerindeki Projeler için Enerjide Acele Kamulaştırma Kararları Alındı

TAKİP ET

Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirilecek enerji projeleri için önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanı Kararları ile bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. İşte detaylar...

TEİAŞ Projeleri: Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Hasançelebi-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi" ve "154 kV Şinik TM-(Akyazı TM-Maçka TM EİH) Brş. N. Enerji İletim Hattı (İki Ayrı Hat) Projesi" kapsamında belirli taşınmazlar kamulaştırılacak. Bu kamulaştırmalar, direk yerleri mülkiyet şeklinde ve iletken salınım gabarisi irtifak hakkı kurularak yapılacak.

Elektrik Dağıtım Hatları: Aksaray, Ankara, Kırıkkale, Denizli, Kastamonu, Konya ve Sivas illerinde enerji nakil hatlarının yapımı için ilgili güzergahlardaki taşınmazlar elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurularak kamulaştırılacak. Bu işlem Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Doğal Gaz Boru Hattı Projesi: "Şebinkarahisar İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı" projesi kapsamında, güzergahlar üzerindeki taşınmazlar ile sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı için gerekli taşınmazlar kamulaştırılacak. Bu kamulaştırma işlemi Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Maden İşletme Ruhsatlı Sahada Kamulaştırma: Niğde ili sınırları içerisinde bulunan 4. grup maden (altın ve gümüş) işletme ruhsatlı sahada, maden üretimine devam edilebilmesi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

Bu kararlar, enerji projelerinin hızla ve etkili bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla alınmıştır.

Çeşitli İllerindeki Projeler için Enerjide Acele Kamulaştırma Kararları cumhurbaşkanı erdoğan TEİAŞ Projeleri Elektrik Dağıtım Hatları Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Maden İşletme Ruhsatlı Sahada Kamulaştırma Cumhurbaşkanı Kararları ekonomi enerji samsun ha