CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'den Tarım ve Çiftçilik Eleştirisi

TAKİP ET

Seçim kampanyası kapsamında Dikbıyık'ta konuşan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Büyükşehir Belediyesi'nin tarımı ve çiftçiliği desteklemediğini belirterek rakibini eleştirdi. Haksız rekabeti ve tarımın önemini vurguladı.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim çalışmaları çerçevesinde Dikbıyık'ta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin tarımı ve hayvancılığı ne kadar desteklediğini sorgulayarak, rakibinin iddialı adımlarını eleştirdi. Öncü, "Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi, tarımı, hayvancılığı destekledi mi? Samsun’da bu işler bitti mi de Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Hani ilçesine 12 dönümlük kapalı besi ahırı yapıyor. Çarşamba’nın köylüsüne, çiftçisine gerekli desteği vermişler de sıra Diyarbakır’ın Hani ilçesine gelmiş. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil." şeklinde ifade etti.

Aynı zamanda, rakibinin kirli sanayi santralinin Çarşamba'ya yapılmasına izin verdiği iddiasını da dile getirdi. Öncü, "Çarşamba'nın ortasına birinci sınıf tarımsal sit alanı olmaktan çıkartılarak Biyokütle Enerji Santrali yapıldığını, kafamıza partikül ve zehir yağdırıldığını konuşalım.

Bir önceki belediye başkanınız bu işe direndi. Sizler biliyorsunuz. Ama kıymetli rakibim, iyi insan, güzel insan, saygı duyduğum kıymetli rakibimin ilk işinin bu kirli sanayi santralinin Çarşamba’da yapılmasına izin vermek olduğunu biliyoruz. Bugün kıymetli rakibimin böyle bir vukuatı var." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Seçim atmosferinde yaşanan haksız rekabeti de gündeme getiren Öncü, "31 Mart'ta seçim var. Hiç de adil olmayan şartlarda, biz kendi yağımızla kavrularak bu seçim kampanyasını götürüyoruz. Haksızlıkla mücadele ediyoruz." dedi. Adaylık yarışında kul hakkı yedirmeyeceklerini vurgulayan Öncü, "Bizler için, muhalefet adayları için, yerel seçimlerde sıklıkla şunlar söylenir. Efendim iktidar bir tarafta muhalefet belediyeleri kazanırsa diğer tarafta. Hizmet alamazsınız, ödenek alamazsınız. Külliyen yanlış ve yalan." diyerek haksız rekabete karşı duruşunu ortaya koydu.

Öncü, seçim çalışmalarının halkın desteğiyle sürdürüldüğünü ifade ederek, "Biz bugünkü adayların bir kısmının billboardlarında yer alan resimlerinin Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinde ücretsiz basıldığını ve ücretsiz olarak asıldığını biliyoruz. Bir lira ücret ödedikleri halde beş liralık yer kullandıklarını biliyoruz. Biz bu haksız rekabete karşı alın terimizle, tüm gücümüzle halkın kalbindeki yerimizi alıyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak, tarımın ve çiftçinin desteklenmediğine vurgu yaparak, Samsun'un tarımsal üretim potansiyelinin değerlendirilmediğini belirtti. Öncü, çiftçilerin hakkının korunması ve tarımın desteklenmesi gerektiğini savundu.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü Samsun samsun haber samsun son dakika hasan hüseyin örnek