Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: İstanbul'da 600 Bin Konut Dönüştürülecek! İşte detaylar...

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin deprem riskine karşı alınacak tedbirler kapsamında İstanbul'da yaklaşık 600 bin konutun dönüştürüleceğini duyurdu.

Bakan Özhaseki, bugün Trabzon'daki DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve bu gerçeğin önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

231 Yıkıcı Deprem Özhaseki, son yüzyılda Türkiye genelinde yaşanan 6 ve üzeri şiddetteki yıkıcı depremlerin sayısının 231 olduğunu belirtti. Her yıl ortalama 2-3 yıkıcı depremin meydana geldiğine dikkat çeken Bakan, ülke genelindeki toplam ölü sayısının 130 bin olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 500'e Yakın Hareketli Fay Hattı Ülkede 500'e yakın hareketli fay hattının bulunduğunu dile getiren Özhaseki, bu fay hatlarının ne zaman ve hangi şiddette kırılacağının öngörülemeyeceğini belirtti. Bu nedenle, alınacak tedbirlerin önemine vurgu yaptı.

2 Milyon 250 Bin Konut Değiştirildi Özhaseki, şimdiye kadar 2 milyon 250 bin konutun değiştirildiğini ve 450 bin inşaatın devam ettiğini ifade etti. Ancak bu sayının yeterli olmadığını belirten Bakan, yeni yasalar çıkarılarak ülkenin daha dirençli hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İstanbul'da 600 Bin Konut Değişecek Özhaseki, gelecek yıllarda İstanbul'da yaklaşık 600 bin konutun dönüştürüleceğini açıkladı. Ayrıca, diğer illerde de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Özhaseki, inşaat sektörünün mevcut ekonomik koşullardan etkilendiğini ancak önümüzdeki dönemde iyileşme beklediklerini ifade etti.

Bu kapsamda, depreme karşı sıfır toleransla inşaatlar yapılarak ülkenin daha güvenli hale getirileceğini vurgulayan Bakan, müteahhitlik sektörüyle birlikte Türkiye'nin ayağa kaldırılacağını belirtti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbulda 600 Bin Konut Dönüştürülecek konut konut geri dönüşüm istanbulda 600 bin konut geri dönüşüm ekonomi gündem samsunhaber haber