'Çevreye duyarlılık hayat tarzı olmalı'

TAKİP ET

OMÜ'nün düzenlediği programa katılan Prof. Dr. Güray Salihoğlu "Çevresel sürdürülebilirlik ve duyarlılık hepimizin hayat tarzı olmalı "dedi . 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVSAM), gerçekleştirdiği söyleşilerle rehberlik ederek çevre bilinci ve farkındalığının kazandırılmasında misyon üstleniyor. OMÜ ÇEVSAM'ın bu seferki konuğu OMÜ mezunlarından Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü bünyesindeki Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Güray Salihoğlu oldu.

SALİHOĞLU'NDAN UYARI 

Sürdürülebilirlik serüvenine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde başlayan OMÜ mezunu konuk akademisyen Prof. Dr. Güray Salihoğlu, "Yeşil tedarik zinciri ve yeşil kimya zincirinin geliştirilmesi ile projelerde atık yönetimi sorumluluğunun sağlanması büyük bir önem arz ediyor. Bu anlamda endüstriden beklentiler, diğer kurumlar ve elbette üniversiteler için de geçerli. Dolayısıyla istikrarlı çevre bilinci ve kültürünü var etmek adına faaliyetleri hızlandırmamız gerekiyor. Çevresel sürdürülebilirlik ve duyarlılık hepimizin hayat tarzı olmalı.” ifadelerini kullandı.Duygu EKER KAYA