ChatGPT Robot Oluyor, "Grok" Kullanıma Sunuluyor!

TAKİP ET

ChatGPT'nin robot versiyonu "Figure 01" tanıtılırken, X'in yapay zeka botu "Grok" da kullanıma sunulmak üzere hazırlanıyor. Ayrıca, yazılım mühendisliği alanında devrim niteliğinde bir adım olan Cognition'ın yeni yapay zeka yazılım mühendisi Devin de tanıtıldı.

Geçtiğimiz hafta yapay zeka alanında oldukça hareketli günler yaşandı. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'nin robot versiyonu "Figure 01" ile başlayan hafta, X'in yapay zeka botu "Grok"un kullanıma sunulması ve yeni yapay zeka yazılım mühendisi Devin'in tanıtılmasıyla zirveye ulaştı.

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu X, yapay zeka alanındaki iddiasını sürdürmek için "Grok" isimli "chatbot"u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. "Grok", ChatGPT'ye rakip olarak nitelendirilebilecek ve daha mizahi bir dil kullanacak. Musk, Grok'un verdiği cevapların daha iyi olacağını ve açık kaynak olarak kullanıma sunulacağını duyurdu. X'e entegre edilecek olan "Grok" Premium+ üyelere özel olarak sunulacak.

Öte yandan, OpenAI'ın insansı robot geliştiricisi Figure tarafından üretilen "Figure 01" isimli yeni insansı robot, sosyal medya platformlarında yayımlanan bir video ile tanıtıldı. Figure 01, yapay zeka desteği sayesinde tıpkı bir insan gibi konuşup, sohbet edebiliyor ve çevresindeki nesneleri tanıyıp yorumlayabiliyor. Ancak, tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Son olarak, yazılım mühendisliği alanında büyük bir adım atan Cognition, yeni yapay zeka yazılım mühendisi Devin'i tanıttı. Devin, otonom olarak yazılım mühendisliği görevlerini tamamlamanın ötesinde kendi yapay zeka modellerini de eğitebiliyor. Türünün ilk örneği olan bu yapay zeka asistanı, basit bir komut alarak onu işleyip bir web sitesine veya yapay zeka programına dönüştürme yeteneğine sahip bulunuyor.

chatgpt ChatGPT in robot versiyonu Figure 01 Xin yapay zeka botu Grok elon musk teknoloji haber samsunhaber gündem