CHP; 43 yıl sonra Rize'den, 21 yıl sonra da Diyarbakır ve Kars'tan milletvekili çıkardı

TAKİP ET

14 Mayıs milletvekili seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre CHP; 21 yılın ardından Diyarbakır'da; 43 yılın ardından Rize'de milletvekili çıkardı.

CHP’nin birinci sıradan Diyarbakır'da adayı olan Sezgin Tanrıkulu, kesin olmayan sonuçlara göre Meclis’e girdi. AA'nın verilerine göre; yüzde 61,4 oranında oy alan Yeşil Sol Parti, sekiz milletvekili çıkardı. Yüzde 22,8 oranında oy alan AKP üç milletvekili çıkarırken, yüzde 8 oranında oy alan CHP de 21 yılın ardından Diyarbakır'da bir koltuk sahibi oldu.  CHP'nin milletvekili çıkarmasıyla birlikte HDP (Yeşil Sol Parti) bir milletvekili kaybetmiş oldu.

Rize’de de 1980’den bu yana ilk kez vekil çıkaran CHP, Tahsin Ocaklı'yı Meclis'e gönderdi. Kesin olmayan sonuçlara göre AKP, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Rize'de yüzde 53,4 oranında oy alırken 2 milletvekili çıkardı. CHP de yüzde 21,4 oranında oy alarak 43 yılın ardından 1 milletvekili çıkardı. 

CHP, Kars'tan da 21 yıl sonra vekil çıkardı. Yüzde 16,4 oranında oy alan CHP, Avukat İnan Akgün Alp'i Meclis'e gönderdi.