CHP'de Hatay Zirvesi: Lütfü Savaş, "Yarın Miting Yapacağız"

TAKİP ET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel ile gerçekleştirdiği kritik görüşme sona erdi. Anket sonuçlarının değerlendirildiği 45 dakikalık zirve sonrasında Savaş, yarın Hatay'da büyük bir miting düzenleyerek geleceği hakkında açıklamalarda bulunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı üzerindeki belirsizlik ve tartışmalar devam ederken, Lütfü Savaş'ın CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel ile gerçekleştirdiği önemli görüşme sona erdi.

Bugüne dek bin 127 adayını açıklayan CHP'de, Hatay'daki durum önemli bir zirve ile çözüme kavuşmaya çalışılıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylık sürecinde yaşanan krizler, parti içindeki anket sonuçları ve kamuoyundaki tepkilerle yakından takip ediliyor.

Savaş, 6 Şubat anmasındaki protestolar ve reklam filminde yer almamasıyla gündeme gelmiş, ardından "Korkmayacağım, sinmeyeceğim" açıklamalarıyla dikkat çekmişti. CHP'nin Ankara'da gerçekleştirdiği aday tanıtım etkinliğine katılmayan ve adı okunmayan Savaş'ın anketlerdeki desteğinin düşüş eğiliminde olduğu ifade edilmişti.

Lütfü Savaş'ın CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşme, 45 dakika sürdü. Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'nin de katıldığı toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılan anket sonuçları değerlendirildi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Lütfü Savaş, "Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak. Yarın Hatay halkıyla, hep birlikte ne yapacağımızı paylaşacağız" dedi. Hatay'da düzenlenecek mitingin ardından Savaş'ın adaylık ve politika stratejilerine dair belirsizliklerin ortadan kalkması bekleniyor.

Hatay chp miting aday