CHP'den Gülsan esnafına destek

TAKİP ET

Gülsan Sanayi Sitesi esnafına Toybelen'de 2 milyon liranın üzerinde fiyatlarla dükkan satmaya çalışan SBB'ye tepki gösteren CHP'li Başkan Fatih Türkel, "Gülsan'ı yok pahasına kamulaştırmak istiyor. 14 Mayıs'ta engel olacağız" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Gülsan Sanayi Sitesi esnafına destek vermek için program düzenledi. Türkel, "250 bin metrekarelik Gülsan Sanayi Sitesi'ni yok pahasına esnafın ve mal sahiplerinin elinden almaya çalışıyorlar. Esnafımız ve mal sahipleri hiç merak etmesin. Buradaki talan düzeni işlemeyecek. 14 Mayıs'ta planlarını sandıkta bozacağız" dedi.

CHP milletvekili adayları ile birlikte Gülsan Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek açıklamada bulunan Fatih Türkel, "2004 yılında sanayi alanı olarak belirlenen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanan Gülsan, 2015 yılında 'dini tesis ve rekreasyon' alanına çevrildi. Esnafımız ve mal sahipleri yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen belediye esnafı boşaltarak Toybelen’de inşaatı devam eden sanayi sitesine taşımak, Gülsan'ı da yok pahasına kamulaştırmak istiyor. Gülsan'daki kiracılara kısa sürede astronomik rakamlarla dükkanları satmak istiyor. Buna engel olacağız" diye konuştu.

TOKİ DÜKKANLARI MALİYETİNE VERECEK

İktidara geldiklerinde Gülsan'ın 'ticaret alanı' olarak kalmaya devam edeceğini ve mal sahiplerinin buraya 'ticaret merkezi' yapma önerisinin gerçekleştirileceğini ifade eden CHP'li Başkan Türkel sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnafa Toybelen sanayi sitesinden 2 milyon liranın üzerinde fiyatlarla dükkan satmaya çalışıyorsunuz. Bu esnaf 2 milyon lirayı nereden bulacak. Söz veriyorum, Millet İttifakı iktidarında Toybelen'i TOKİ maliyetine esnafa verecek ve ödemelerini uzun vadeye yayacak. Esnafımız hiç merak etmesin."

N. Alper CABBAR