CHP Didim İlçe Yönetimi Toplu İstifa Etti: 'Hiçbir Şekilde Dikkate Alınmadık'

TAKİP ET

Aydın'ın Didim ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, örgüt taleplerinin dikkate alınmaması nedeniyle toplu istifa kararı aldı.

 

CHP Didim İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyelikleri sıralamasında yaşanan anlaşmazlık ve örgüt taleplerinin göz ardı edilmesi üzerine istifa etti.

İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ahmet Yılmaz, ilçe delege seçimlerinden başlayarak örgütün taleplerini il başkanlığına ve genel merkeze ilettiklerini ancak sonuç alınamadığını belirtti.

Yılmaz, belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sırasında örgüt ve sivil toplum kuruluşlarının önerilerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını ifade ederek, bu durumun CHP'nin geleneği ve ilkeleri ile bağdaşmadığını söyledi.

Belediye başkan adayının atanmasından sonra ortak hareket etme sözü verildiğini ancak söylemler ile eylemlerin uyuşmadığını belirten Yılmaz, "Hiçbir şahsın CHP örgütünün üzerinde olmadığını belirtmek isteriz. Bizler her zaman CHP'nin bir neferi olarak, partimizin başarılı olması için, her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Yılmaz, istifalarını CHP'nin gelenek ve ilkelerine uygun bir şekilde aldıklarını ve bundan sonra da demokrasi ve emek mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.

chp didim istifa açıklama