CHP Genel Başkanı Özel: Erken Seçim İstemedik

TAKİP ET

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, 14'ü büyükşehir olmak üzere toplamda 35 belediye başkanlığını kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Biz hatalarımızdan ders aldık" dedi ve erken seçim çağrısı yapmadığını belirtti.

CHP, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Zafer Kazandı. 35 Belediye Başkanlığı Elde Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 37,7 oy alarak birinci parti oldu. Parti, 14'ü büyükşehir olmak üzere toplam 35 belediye başkanlığını kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Biz hatalarımızdan ders aldık, onlar tehlike çanlarını göremediler." dedi.

Özel, erken seçim çağrısında bulunmadığını belirterek, "Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek." ifadesini kullandı. Hatay ve Kırklareli'ndeki seçim sonuçlarına da değinen Özel, Hatay için hâlâ umutlu olduklarını, Kırklareli'nde ise "Demek ki eksiğimiz vardı." yorumunu yaptı.

En büyük mutluluğunu memleketi Manisa'nın Soma ilçesindeki seçim zaferiyle yaşayan Özel, bu başarının kendisi için özel bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Özgür Özel CHP Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Seçimler 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri