CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Belediye Başkanlığı Yarışı Bitti, Mansur Yavaş Rekor Oyla Geliyor"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tele 1 TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Mercek-13" operasyonları, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki seçim durumu ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir risk olmadığını belirterek, "Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60'ı zorlar deniyor. Ankara'da yarış belediye meclisinde. Ankara'da inanılmaz bir ivmelenme var, iyi gidiyoruz. İstanbul'da KONDA'nın anketine göre 7 puan öndeyiz. İzmir'de büyük bir değişim alevi yaktık." dedi.

Özgür Özel, 2019 yerel seçimlerinin ardından CHP'nin 11 büyükşehiri yöneten bir parti haline geldiğini belirterek, bu durumun siyasete denge getirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde kazanmaları gereken bir seçimi kaybettiklerini vurgulayan Özel, CHP'nin seçmene umut verdiğini ve şu anda yeniden bir denge kurulmaya çalışıldığını söyledi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki seçimlerle ilgili olarak Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın Ankara'da rekor bir oy oranıyla geleceğini, İstanbul'da ise KONDA'nın anketine göre 7 puan önde olduklarını ifade etti. Ayrıca, İzmir'de de büyük bir değişim başlattıklarını belirtti.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle kavga etmek istediğini, ancak o yoksulluk, zamlar gibi gerçek sorunları konuşmak istediğini dile getirerek, hükümetin sürekli olarak DEM Parti vurgusu yaparak zamları gündemden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade etti.

chp genel başkanı özgür özel belediye başkanlığı yarışı bitti Mansur Yavaş rekor oy yerel seçim tele 1 tv canlı yayın açıklama mercek-13 operasyonu samsunhaber haber gündem siyaset