CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Cevat Öncü size emanet"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cevat Öncü ilk aday olduğunda anketlerde gerideydik. Kendisi inandı, örgütümüz inandı. Teveccüh gördü. Her anket bir öncekinden daha iyi geldi. Sadece 1 adım mesafe kaldı. Samsun'a güveniyor, size emanet ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da konuştu. Yağmurlu soğuk havada coşkulu kalabalığa seslenen Özgür Özel, sözlerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren ve emeklilerin aldığı maaş üzerinden mesajlar veren Özgür Özel, bugün olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da meydanlarda ve sokaklarda mağdurların hakkını arayacaklarını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhur İttifakı'nın memleketin üzerine 'karabasan' gibi çöktüğünü, ittifaktan ayrılan Yeniden Refah Partisi'nin de iktidar tarafından hakarete uğradığını söyledi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Samsun mitingden notlar şu şekilde;

* Bu meydanda büyük hayal kırıklıkları yaşayanlar varken, yağmur altında meydanı dolduran Samsunlulara ne kadar teşekkür etsem azdır.
* Emekliler Samsun'dan ses verebilir mi? Ne kadar maaş alıyoruz. 10 bin TL.
* 22 yıl önce AK Parti iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Size hiç ellemeseler, düzeninizi bozmasalar 26 bin TL emekli maaşı alınıyor olacaktı.
* Emekliyi ezdirmeyiz dediler, TÜİK'in sözde enflasyonuna göre zam verdiler. Gerçek enflasyon yüzde 120, TÜİK'e göre yüzde 68 ama emekliye yüzde 33 zam.
* 31 Mart günü emekliler bunun hesabını sormaya var mıyız?
* Emekliler 2018'de bin TL ikramiye alıyordu. Tam 24 kilo kıyma alıyordu.
* Bu bayram 3 bin TL ikramiye yatacak sadece 6 kilo kıyma alabilecek.
* İşçinin, esnafın, fındık üreticisinin ve emeklinin ezilmesine izin vermeyeceğiz. 
*Bizim ittifakımız Samsun İttifakı'dır.
* Cumhur İttifakı'ndan ayrılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a hakaret ediyor, ''ip cambazı'' ve ''zübük'' olmakla suçluyor.
* Biz, Millet İttifakı'ndan ayrılanlara sadece ''canları sağolsun'' dedik.
* Samsun'un üzerine karabasan gibi çöken bir umutsuzluğun ittifakını kurdular.
* 1 Nisan'da seçim bitti kurtulduk sanma Recep Tayyip Erdoğan
* Gençlerle yürüyeceğiz, staj mağdurları ile yürüyeceğiz sende kimsenin hakkını bırakmayacağız.

* 31 Mart'ta Recep Tayyip Erdoğan'a oy yok.
* Ay sonunu değil ayın 10'unu getiremeyen emeklinin ezilmesine izin vermeyeceğiz.
* Samsun'daki fındık bahçelerinde Türkiye'nin en yüksek ikinci üretimi gerçekleşiyor.
* Fındık pazarı dünyada 130 milyarken bunun yüzde 70'i 100 milyarken Türkiye buradan sadece 2 milyar gelir elde ediyor. 98'i yabancı firmalara gidiyor.
* Dolara da vursanız mazota da vursanız alan bazlı desteklemenin bugünkü gibi 170 lira değil dönüm başına en az 2 bin 500 lira olması gerekiyor.
* Gençlerimizin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması beka sorunudur. 
* Türkiye'deki tüm gençlere sesleniyorum, umudunuzu kaybetmeyin, kimseden korkmayın biz buradayız, sizinleyiz. CHP bütün gençlerin partisidir.
* CHP'nin Samsun Büyükşehir Başkan Adayı Cevat Öncü çevre suçlarına, vahşi madenciliğe karşı mücadele etmiş, bundan sonra da Samsun'da ne siyanürle altına ne kent suçlarına ne orman katliamına evet diyecek bir halk önderidir.
* Cevat Öncü'ye güveniyoruz. Onu seçmenizi bekliyoruz.
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki KİPTAŞ'ın deneyimleriyle, Samsun'da kiraları düşürmek üzere konut sayısını arttırmaya, düşük gelirlilerin kolaylıkla konut sahibi olabilecekleri sosyal konut projelerine destek olmak için İstanbul ve Samsun Büyükşehir'i ortak projelerde buluşturmaya söz veriyoruz.
* Seçim gündemindeyiz. Cevat Öncü, başkan olmak için büyük çaba veriyor. İlk aday olduğunda anketlerde gerideydik.
* Kendisi inandı, örgütümüz inandı. Bir teveccüh gördü. Her anket bir öncekinden daha iyi geldi.
* Biz bütün büyükşehirlere dahi gidecek zaman yokken baktık ki anketlerde Samsun daha iyiye gidiyor. Başkan ile rakibi arasında fark kapandı. 1 adım mesafe kaldı.
* Bugün buraya sizlerle birlikte askerliğimi yaptığım, kayınpederimin büyüdüğü ve çok sevdiğim Samsunluların memleketine o bir adımlık farkı kapatmaya geldik. 
* Cevat Öncü'ye destek verip, 1 Nisan'da belediye başkanı yapmaya hazır mıyız? Bunun için size güveniyor ve başkanımı size emanet ediyorum." 

samsun haber Samsun CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü Özgür Özel Özgür Özel