CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 23 Nisan mesajı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Özel, mesajında, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde önemli bir rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu ve tarihini vurguladı.

Özel, meclisin hem kurtuluş mücadelesini yönettiğini hem bağımsızlığı kazandığını hem de Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu belirtti. Ancak, demokrasinin geçmişte çeşitli nedenlerle engellendiğini ifade etti.

CHP'nin demokrasiyi ve ulusal egemenliği korumayı ve yaşatmayı en büyük görev ve sorumluluk olarak benimsediğini belirten Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkilerinin aşındırıldığını ve saygınlığının zedelendiğini dile getirdi. Özel, bu durumun milletin iradesini engellediğini söyledi.

Kuvvetler ayrılığının gerçekten tesis edilmesi gerektiğini vurgulayan Özel, parlamentonun saygınlığını yeniden kazanması için bu önemin altını çizdi.

Son olarak, 23 Nisan'ı çocuklara armağan ederek, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamanın önemine değinen Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış tüm milletvekillerini saygı ve rahmetle andı.