CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Hatay Seçimine İlişkin Çağrı: "Hukuka Uyun, Halkın İradesine Saygı Duyun"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da itiraz süreci devam ederken mazbata verilmesi girişimini eleştirerek, seçim hukukuna aykırı olduğunu belirtti ve tüm seçim kurulu hakimlerine hukuka uyup Hatay halkının iradesine saygı duymaları çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da devam eden itiraz sürecine rağmen mazbata verilme çabasını sert bir dille eleştirdi. Özel, seçim hukukuna açıkça aykırı olan bu durumu kınadı ve tüm seçim kurulu hakimlerine çağrıda bulunarak hukuka uyup Hatay halkının iradesine saygı gösterilmesini istedi.

Özgür Özel'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Hatay'da itiraz süreci devam etmesine karşın mazbata verilmesi çabası, seçim hukukuna açık aykırıdır. Tüm seçim kurulu hakimlerine sesleniyorum; hukuka uyun, Hatay halkının iradesine saygı duyun."

Hatırlanacağı üzere, Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasında yaşanan itirazlar ve tartışmalar devam etmekteydi. Özgür Özel'in bu çıkışı, seçim sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde sonuçlandırılması gerekliliğine vurgu yaparak, seçim hukukunun korunması ve halk iradesine saygı duyulması gerektiğini ön plana çıkarmaktadır.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Özelden Hatay Seçimine İlişkin Çağrı Hukuka Uyun Halkın İradesine Saygı Duyun hatay yerel seçim Özgür Özelin yaptığı açıklama siyaset samsun haber gündem haber