CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türk milleti CHP'ye kredi açmıştır!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yerel seçim sonuçları bizleri rehavete sevk edecek bir galibiyet değil, seçmenin bize açtığı bir kredi olarak görüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özgür Özel, "Seçim sonuçları göstermiştir ki seçmen, Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Seçmen, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi" dedi.

Seçimin kaybedeninin olmadığını, iktidar partisine de özeleştiri yapma imkanı sunduğunu belirten Özgür Özel, "Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görülmez yüzde 25'lik tavanı söz verdiğimiz gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir. Bu seçimlerde hiçbir siyasi partiyle ittifak kurulmadığı halde CHP'nin gücü ve seçmenin vicdanının sandıkta kurduğu Türkiye ittifakı, 2019 başarısını daha da büyütmüştür.

Bu sonuçları bizlerin rehavete sevk edecek bir galibiyet olarak asla değil, seçmenin bize açtığı bir kredi olarak gördüğümüz ifade etmek isterim. CHP artık tüm demokratların, sosyal demokratların, aynı zamanda milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, Kürt demokratların aynı anda birlikte oy verebildikleri bir partidir" diye kaydetti.

EMEKLİLER, GENÇLER ÇİFTÇİLER KAZANMIŞTIR

Sonuçların kendilerini kibirlendirmeyeceğini daha büyük bir sorumluluk altında olduklarını hissedeceklerini belirten CHP Lideri Özel, "Bu seçim gelecekte kazanacağımız çok daha büyük zaferlerin ilk adımıdır. Çünkü seçim haritasının da gösterdiği üzere CHP artık her bölgenin, her şehrin, her kesimin ve her vatandaşın partisidir. Türkiye İttifakı kazanmıştır. Emekliler kazanmıştır, hayalleri kırılan gençler yeni bir umuda tutunarak sandığa koşmuşlardır.

Atanmayan öğretmenler, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte adalet isteyenler kazanmıştır. Sorunlarıyla boğuşan üreticiler, çiftçiler, hayvancılar, arıcılar, balıkçılar kazanmıştır. Beyaz, mavi ve gri yakalı emeği sömürülen emekçiler kazanmıştır. Türkiye'yi 'biz ve onlar' diye bölmeye çalışanlar kaybetmiştir. 'Onlar bu ülkeden ümidi kestiler, bavulları zihinlerinde topladılar ve bir gün gidecekler' denen gençler bir seçim daha beklemeye karar vermişlerdir."

Yerel Seçim CHP CHP Genel Başkanı Özgür Özel