CHP İl Başkanı Fatih Türkel:'Değişim rüzgarı çok büyük esiyor'

TAKİP ET

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Bu kara tablo böyle gidemez, gitmemeli ve gitmeyecektir. Değişim rüzgarının çok büyük estiğini görüyoruz. Her yerde tepkiler büyüyor" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti hükümetinin iktidara geldiğinde Samsun'da 'TEKEL, AZOT, Bakır Fabrikası, Liman ve Yetiştirme Çiftlikleri'nin olduğunu hatırlattı. Fatih Türkel, "Bu ülkenin değerli kazanımlarını AK Parri hükümeti 20 yıl içerisinde birer birer elden çıkararak sattı. Bugün ise elde satacak bir şey kalmadı. AK Parti hükümeti adeta Samsun'daki bütün çivileri sökmüş, yerine bir tane çivi çakmamıştır. Her şeyi satmış, özelleştirmiştir" dedi.

MALVARLIKLARINA BAKALIM
CHP'li Türkel, "AK Parti'de yöneticilik yapmış kişilerin, başta belediye başkanları ve milletvekillerinin göreve gelmeden önceki servetlerine bir bakalım, bir de bugünkü durumlarını inceleyelim. Mal varlıklarının olağanüstü bir şekilde arttığını görüyoruz. "3Y" ile mücadele etmek için geldiğini söyleyen iktidar, tam tersi uygulamalarla Türkiye'de ekonomik ve sosyal olarak büyük bir yıkım gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

TARIMA DAYALI FABRİKA YOK
Türkel, şöyle konuştu; "Çiftçi desteklenmiyor, yalnız bırakılıyor. Bakın bu seneki fındık üreticisinin durumuna. Hayvancılık bitmek üzere, yem ve saman fiyatları olağanüstü pahalı. Çarşamba ve Bafra Ovaları gerektiği gibi kullanılamıyor. Burada yetiştirilen ürünler de ve bu ürünleri yetiştiren üretici de hakettiği değeri göremiyor. Samsun'da sebze üretimine dayalı, tarımsal sanayiye dayalı bir tane fabrika yatırımı yapılmamıştır."

CHP'li Başkan Fatih Türkel, "Bu kara tablo böyle gidemez, gitmemeli ve gitmeyecektir. Türkiye'nin en pahalı suyunu Samsunlu hemşerilerim tüketiyor. Değişim rüzgarının çok büyük estiğini görüyoruz. Her yerde tepkiler büyüyor" şeklinde konuştu.

SamsunSonHaber

 CHP İl Başkanı Fatih Türkel