CHP itirazlara kitlendi

TAKİP ET

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için adeta seferberlik başlattı. Cuma gününe kadar itiraz sonuçlarını bekleyecek. CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Platformu da, yol hartitası çiziyor.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması, 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Seçimde Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yarışacak. CHP'de ikinci tur için adeta seferberlik ilan edildi. CHP Genel Merkezi'ne mevcut ve eski partililer çağırıldı, katkı istendi. CHP'nin kurmayları ikinci turda izlenilecek seçim stratejisi hakkında partilileri bilgilendirdi. 

PLATFORM ÜYELERİ SAHAYA İNDİ 

CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Platformu da, yol haritası çiziyor. 14 Mayıs seçimlerinde sahada etkin rol oynayan ve projeleri vatandaşa anlatan platform üyeleri, 28 Mayısta gerçekleştirilecek olan ikinci tur öncesi sahaya indi. 

SANDIKLARA İTİRAZ 

Öte yandan, CHP Samsun'da ve Türkiye'de birçok sandık sonucuna itiraz etti. Yapılan itirazlar, YSK tarafından bugün kesin olarak karara bağlanacak. YSK 19 Mayıs Cuma günü ise kesin sonuçları ilan edecek. 

'VERİLEN HER OYUN PEŞİNDEYİZ'

Vatandaşların verdiği her oyun peşinde olduklarını vurgulayan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Islak imzalı sandık tutanaklarının tamamı ilçe başkanlıklarımız tarafından toplanıp, YSK verileri ile karşılaştırılmış ve hata tespit edilen verilerin düzeltilmesi için İlçe Seçim Kurulları'na itirazlar yapıldı "dedi.