CHP'li Adayın Afişleri YSK Kararıyla Panolardan Kaldırıldı

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun seçim vaatlerini içeren pankartları, rakip parti AK Parti'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı şikayet sonucu YSK tarafından kaldırıldı.

CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun seçim çalışmalarına dair bilgiler içeren pankartları, YSK'nın kararı doğrultusunda panolardan söküldü. AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu'na yapılan şikayet dilekçesinde, afişlerin siyasi propaganda içerdiği iddiasıyla YSK'ya başvuruldu. Şikayet dilekçesinde, "Her ne kadar herhangi bir siyasi partinin amblemine yer verilmediği tespit edilmiş ise de, söz konusu afişlerin siyasi propaganda içerdiği anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, YSK'nın kararına saygı duyduklarını belirtti ve afişlerin sökülmesi konusunda uygulama sıkıntısının yaşandığını ifade etti. Altıntaş, "YSK’nin kararlarını uyguluyoruz. Maddenin bizi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili de itirazlarımızı yapacağız" dedi. Ayrıca, isim ve fotoğraf içermeyen, sadece hizmetleri belirten afişlerin kaldırılmasıyla ilgili yaşanan çelişki nedeniyle yetkili arkadaşlarla bir anlaşmazlık yaşandığını ve bu konuda görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Bu gelişmeler, seçim atmosferinde yaşanan dinamizmi ve rekabeti bir kez daha vurgularken, YSK'nın kararlarına yönelik itiraz süreci merakla bekleniyor.

chp ysk afiş reklam panolardan kaldırma aday yerel seçim gündem samsunhaber haber politika