CHP'li Atila Tekcan'dan 'Değişim' Mesajı

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atila Tekcan, "Türkiye artık iktidar değişiminin eşiğindedir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte Cumhurbaşkanı yapacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden tesis edeceğiz" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi ve CHP Grup Başkanvekilliği görevinden 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler için istifa eden Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Dr. Atila Tekcan, partisinden 'Samsun Milletvekili Aday Adayı' olduğunu düzenlediği basın toplantısında resmi olarak açıkladı. Tekcan, 'demokrasi vurgusu' yaptı.

CHP Samsun İl Başkanlığı binasında gerçekleşen programa CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci, ADD Samsun Şubesi eski Başkanı Dr. Işık Özkefeli, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda söz alan CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atila Tekcan, 18 Mart Çanakkale Zeferi'nin 108. yıldönünümü tebrik ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi, kendilerini minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

TÜRKİYE DEĞİŞİME GİDİYOR

CHP'li Dr. Atila Tekcan, "Türkiye artık değişime gidiyor. Türkiye artık iktidar değişiminin eşiğindedir. Seçimlerinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte Cumhurbaşkanı yapacağız. Kurulacak yeni hükümetle güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden tesis ederek demokrasimizi taçlandıracağız" dedi.

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Atila Tekcan, mevcut iktidarın politikalarını eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu yüzyılın 20 yılı Ak Parti iktidarında geçti. Son 20 yılda özelleştirme politikasıyla tüm bu değerlerimiz satıldı. Yap işlet devret modeliyle büyük şirketlere devredildi. Yapılan ihaleler çok yüksek fiyatlara verildi. Sonuç olarak sistematik olarak hazinemizin içi boşatıldı. Bizim görevimiz, bu paraları haksız kazanç sağlayanların elinden almak, sahiplerine yani halkımıza hizmet olarak vermektir. Yolsuzluklarla kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. İşe alımlarda adam kayırmacılığı, usulsüz ödenen huzur hakları, çift maaşlar, liyakatsiz kadrolar ve bunlar gibi yüzlerce olumsuz yönetim örnekleri ülkemizi yaşanmaz hale getirmiştir. Bunları düzeltmek için iktidara geliyoruz. Yasama, yürütme ve yargıda kuvvetler ayrılığı ilkesi acilen ihdas edilmelidir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile yargı bağımsız olarak kendi işini yapacak, yürütme yani hükümet, hazırlamış olduğu stratejik planlarına göre kendi işini yapacak. Yasama yani TBMM'de ihtiyaca göre kanun çıkaracak, hükümeti denetleyecek. İstediğimiz, özlediğimiz tablo budur" ifadelerini kullandı.

Dr. Atila Tekcan sözlerinin sonunda; "Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekilliği Aday Adaylığımın partimize, Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, beni bu yolda yalnız bırakmayan bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diyerek; "Özgürlüklerimizi, insanca yaşam haklarımızı geri almak için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi. Toplantı sonrası partili dostlarının tebriklerini kabul eden Atila Tekcan, birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATİLA TEKCAN KİMDİR?

1964 yılında Çarşamba'da doğdu. Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu. 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme dalında Yüksek Lisans, St. Clements Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında Doktora (Uzaktan eğitim) eğitimini tamamladı. "Siyasi partilerde Mali Denetim" adında doktora tezi kitap olarak basıldı. 1993 yılında S.M. Mali Müşavir olarak meslek hayatına başladı. 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu tarafından Bağımsız Denetçi lisansı aldı. Çarşamba ilçesinde çeşitli sosyal ve ticari projelerin uygulamasını gerçekleştirdi. Esnaf ve üretici toplumun örgütlenmesine danışmanlık yaptı. Bölgede medikal ürünlerin imalatı, sağlık sektörü hizmet sunumlarının verilmesi konusunda müteşebbislere mali ve idari konularda müşavirlik yapmaktadır. Organik tarımla ilgilenmekte olup, 5 bine yakın müstahsille bağlantı halindedir. Samsun SMMM Odası'nda Etik Kurulu Başkanlığı, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Komisyonu üyelikleri, Çarşamba Kent Konseyi Başkanlığı yapmıştır. 1993 yılında CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı, 2010-2012 yılında Samsun İl Başkan yardımcısı olarak görev almıştır. 24. yasama döneminde CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan Engelliler Üst Kurulu'nda Karadeniz Bölge Temsilcisi olarak 5 yıl görev yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimat çerçevesinde CHP Engelli Hakları Kılavuzu'nun yazılmasına katkı verdi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Atakum ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçildi, Grup Başkanvekilliği yapmıştır. N. Alper CABBAR