CHP'li Atila Tekcan: "Yeşili betona gömdüler!"

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Yalı Kafe ve Emek Parkı" imara açtı, üstüne beton yapılar dikmeye başladı. 'İmar değişikliği' mahkemeye taşındı. CHP'li Atila Tekcan, "Yeşil alanı betona gömdüler" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 15 yıldır Atakum Belediyesi tarafından işletilen mülkiyeti İller Bankası'na ait olan arazi üzerine bulunan Yalı Kafe'yi yıktı yerine 'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe' inşa etmeye başladı. SBB ardından Emek Parkı'nı imara açarak, 'Keşif Kampüsü' binasını yaptı. 

CHP'li ve İYİ Partili Meclis üyeleri, çevreci dernekler ve vatandaşlar ise yapılan imar değişikliğine itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi arazi üzerinde bina yoğunluğu oluşacağı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve imar mevzuatına uygun olmadığı gerekçeleriyle iptaline karar verildi. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaata başladı.

YAPILAR YARGIYA TAŞINDI
2014 yılında dönemin CHP'li Belediye Başkanı Metin Burma tarafından 6 dönümlük alana yapılan Emek Park, Büyükşehir Belediye Meclisi komisyon kararıyla hizmet alanına çevrildi. Komisyon Toplantısı'nda, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan TEKNOFEST için Bilim ve Teknoloji Merkezi yapılmasına karar verdi. Kısa süre sonra Emek Park'ın ortasına beton bir yapı dikildi. Bölge halkı ve çevreciler imar değişikliğini ve parka yapılan binayı yargıya taşıdı.

PARK BETONİK BAHÇEYE DÖNDÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi sınırları içerisinde bulunan iki yeşil alanı 'imar değişikliği' yaparak betonlaştırdı. CHP'li SBB Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Atila Tekcan, şunları söyledi:

"İlçe halkının nefes aldığı, oturup dinlendiği, konser gibi etkinliklerin yapıldığı yeşil Emek Park'ın betonik bahçeye döndü. Atakum Belediyesi, ‘Emek Parkı TEKNOFEST için kullanabilirsiniz’ dedi. Büyükşehir Belediyesi TEKNOFEST’i fırsat bilerek bu binayı yeşilin tam ortasına dikti. TEKNOFEST için buranın kullanılmayacağını biliyorduk, bu işin bahanesiydi. Mesele orada bir imalatın gerçekleşmesiydi, nihayetinde öyle oldu. Mecliste, Emek Park için TEKNOFEST ile ilgili belediye hizmet alanı ve park alanının yeniden düzenlenmesine ilişkin bir imar değişikliği istendi. Orada büyük bir kütle yapıldı ve de TEKNOFEST’te hiç kullanılmadı. Bu nasıl bir anlayıştır. Yeşil alanı betona gömdüler. Bu konuda açılan iki dava var. İptal ettirene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

 Emek Parkı içerisine 'Keşif Kampüsü' binası yapıldı.

Yalı Kafe yerine 'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe' inşa ediliyor. İsmail AKDUMAN