CHP'li Cemil Deveci'nin kaderini genel merkez belirleyecek!

TAKİP ET

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yerel seçim sürecindeki paylaşımları dikkat çekiyordu. CHP Samsun yönetimi, Genel Merkeze hazırladıkları raporu gönderdi. Seçimler sonrası Cemil Deveci'nin ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar...

ÖZEL HABER | HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 31 Mart yerel seçimlerinde partisince tekrar aday gösterilmeyen, söylemleri, eleştirel çıkışları, sosyal medyadaki paylaşım ve yansıyan görüntülerle ilgili olarak CHP'li Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'yi Genel Merkeze rapor ettiklerini söyledi.

CHP Kurultayı ile birlikte başlayan süreçte Başkan Cemil Deveci, yerel seçimler öncesinde Samsun Atakum'da eğilim yoklaması kararı alınmasına tepki göstermiş, CHP Genel Başkan Özgür Özel ve Parti Meclisi'ni eleştiren mesajlar paylaşmıştı. Ayrıca eğilim yoklamasından çıkmayan ve aday gösterilmeyen Başkan Cemil Deveci'nin, üst üste yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyordu. Eğilim yoklamasında CHP'den Atakum Belediye Başkan Adayı gösterilen Serhat Türkel'le bir araya gelmeyen, sahada destek vermeyen, son olarak ise sosyal medyaya yansıyan İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İmren Nilay Tüfekci'ye destek istediği görüntüler bardağı taşıran son damla oldu.

HHALK'A AÇIKLADI

Başkan Cemil Deveci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Samsun mitingine raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Özgür Özel, Samsun'daki tek CHP'li belediye olan Atakum'u ziyaret etmemişti.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Ben ve yönetimimiz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Yerel seçimler öncesi ve sürecinde yaptığı paylaşımları, diğer parti adaylarıyla olan görüntü ve fotoğrafları raporlayarak, Genel Merkez MYK'ya sunduk. Bizim ihraç etmek için yetkimiz yok, karar üst kurul tarafından verilecektir" dedi.

chp atakum cemil deveci mehmet özdağ