CHP'li Fatih Tok sahaya hızlı girdi

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Tok, kamulaştırma mağduru olan Gülsan Sanayi Sitesi esnafları ve Tekkeköy ilçesindeki Solmaz ailesi ile buluştu. Tok, "Hukukçu kimliğimle davaları bizzat kendim takip edeceğim "dedi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Tok, saha çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Tok, partisinin Tekkeköy ilçe teşkilatını ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kamulaştırma çalışmasında mağdur olduklarını belirten Canik Gülsan Sanayi Sitesi esnafları ve Tekkeköy'deki Solmaz ailesi ile biraraya gelerek sorunlarını dinledi. 

'ADALETİ YENİDEN 
TESİS EDECEĞİZ'

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, CHP Tekkeköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Nihat Yurt, Teşkilat Yönetimiyle ve partililerle bir araya geldi. İlçe Teşkilatı'nın seçim çalışmalarıyla ve ilçe sorunlarıyla ilgili Başkan Yurt’tan bilgi alan Tok, gündemdeki gelişmeler, seçim takvimi ve parti çalışmalarıyla ilgili teşkilat üyeleriyle sohbet ederek değerlendirmelerde bulundu. Tok konuşmasında adalet ve demokrasi vurgusu yaparak şunları söyledi; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin birer mensubu olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Biz ülkemizin kurucu değerlerine bağlı, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini hedefleyen, çağdaş ve modern yaşamı model alan Cumhuriyet ilkelerinin yılmaz savunucuları olarak Kuva-yı Milliye Hareketini bir kere daha başlatarak yola çıkmış bulunuyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulabilmemizin yegâne çaresi, tek adam rejiminden kurtulmaktır. Demokrasinin ve insan onurunun hiçe sayıldığı bir yönetim anlayışı insanımıza huzur ve refah getirmeyecektir. Adaletin ve hakkaniyetin olmadığı bir ülkede halkın mutlu olması beklenemez. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın iktidarında adaleti yeniden tesis ederek müreffeh bir toplum yaratma idealinde olan bir partiyiz. Adalet herkesin ortak değeridir. Mülkün temeli adalettir” dedi. 

KİMSE ÖTEKİLEŞTİRİLMEYECEK 

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak dünya görüşü, etnik ve siyasi kimliklerine bakılmaksızın bütün vatandaşlara eşit muamele edilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim gayemiz, insanların gönüllerini fethetmek, onların dertleriyle dertlenmektir. Biz ayırım ve ötekileştirme politikalarına son vermek için iktidara geliyoruz. Samsun'un ilçeleriyle ve köyleriyle topyekûn kalkınması için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu bir Milli Kurtuluş Seferberliği Hareketidir "diye konuştu. 


       
TOK, SOLMAZ AİLESİNE DESTEK SÖZÜ VERDİ 

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, daha sonra Tekkeköy ilçe merkezine geçerek burada Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleri kamulaştırılan ve bu nedenle mağduriyet yaşayan Solmaz ailesini ziyaret etti.  Aile üyelerinin sorunlarını dinleyen Tok, "Öncelikle mağduriyet yaşamanızdan dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.  SBB ile olan mahkemenizin dava dosyasını inceledim. Teknik detaylarıyla ilgili avukatınızla ayrıca görüşeceğim. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin tek taraflı bir kararla sizin binanıza kamulaştırma gerekçesiyle el koyması hukuka aykırı bir durumdur ve asla kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi'nin davayı kendi lehine sonuçlandırmak ve süreci hızlandırmaya yönelik çabalar içerisinde olduğu kesin. Mahkemece tayin edilen Bilirkişinin hazırladığı rapor ise maalesef mahkemenin vereceği karara gerekçe oluşturmak için hazırlanmış. Ayrıca mahkemedeki yargıçlardan biri dava süreciyle ilgili dava dosyasına bir muhalefet şerhi koymuş. Yürütülen davanın Danıştay kısmıyla alakalı olarak özetlediğim durumla ilgili hukukçu kimliğimle konunun bizzat takipçisi olacağım” dedi. 

'GÜLSAN SANAYİ ESNAFININ YANINDAYIM'

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, ziyaret programı kapsamında Gülsan Sanayi Sitesi ve Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı  İbrahim Ülker ile bir araya geldi. Burada Ülker'den Gülsan Sanayi Sitesi esnafının sorunlarıyla ilgili bilgi alan Tok, sanayi esnafı için de mücadele etmeye hazır olduğunu belirterek, "Gülsan Sanayi Sitesi esnaflarının mağduriyetlerinin giderilmesine yönelikte yapacaklarım olacak. Gülsan Sanayi esnafının yanındayım "dedi.  Nazım AKPINAR