CHP'li Fatih Türkel, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a Seslendi

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili adayı olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ekibiyle birlikte 56'lardaki DSİ misafirhanesine yerleştiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Eğer orayı hemen boşaltmazsan ben de ekibimle birlikte gelip oraya yerleşeceğim' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti'nin devleti kendi malı gibi gördüğünü ve bunun son örneğini Samsun’da yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili adayı olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, danışmanları, korumaları ve seçim ekibiyle birlikte Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 56’lardaki misafirhanesine yerleştiğini kaydeden Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak olarak yapılan Millet Bahçesi binasına da Mehmet Muş’un seçim afişlerinin asıldığını ifade etti.
Türkel, “Samsun halkı size bunun hesabını soracaktır” dedi. Ticaret Bakanı Muş’a, Samsun’a gelen her turist gibi otele yerleşmesi gerektiğini söyleyen Fatih Türkel, "Sana iki gün süre veriyorum. Ya orayı terk edersiniz ya da ben ekibimle birlikte oraya yerleşirim” açıklamasını yaptı.

Açlık sınırının 10 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 32 bin lirayı aştığını hatırlatan CHP Samsun İl Başkanı Türkel, “Mehmet Muş, semt pazarlarını gezsin. 7500 lira maaş alan vatandaşla konuşabilecek mi? Evlerde tencere kaynamadığından haberi bile yok. Neymiş, Türkiye’nin itibarı göklere çıkmış. Türkiye’nin itibarı nedir biliyor musun; gece yatağına aç yatmayan çocuklardır. Ev kirasını düşünmek zorunda kalmayan babadır. Çocuğunun okulda aç kalıp kalmayacağını düşünmek zorunda kalmayan annedir. Annelere babalara gençlere sesleniyorum. Sadece 10 gün kaldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olacağı Türkiye’de kimse barınma sorunu yaşamayacak. Kimse açlık sınırının altında ücretlerle hayatta kalmak için ömrünü harcamayacak" diye konuştu.