CHP'li Kangüleç'ten rekreasyon alanı çağrısı

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç, Atakum sahilinin kent için vazgeçilmez bir alan olduğunu belirterek rekreasyon alanları çağrısı yaptı.

Eğitimci kimliği ile tanınan CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç, Atakum sahilinde vatandaşların rahat nefes aldığı, hoşça vakit geçirdiği rekreasyon alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Kangüleç, "Rekreasyon alanları insanların  dinlenebildikleri, rahat nefes alabildikleri günün stresini üzerlerinden atmaya yönelik yerler olmalıdır. Fiziksel ve ruhsal  anlamda insanlara hizmet sunmalıdır. Kısaca rekreasyon alanları bir kentin ne kadar gelişmiş olduğunu göstermelidir "dedi. 

KANGÜLEÇ ÇAĞRI YAPTI 

Atakum'un 2008 yılında 107 bin 953 olan nüfusunun şu an 250 bin civarında olduğuna dikkati çeken Kangüleç, "Atakum bir sahil şeridine sahip olması nedeniyle rekreasyon alanları içinde elverişli şartlara sahiptir. Aslında sahipti desek daha doğru olur inancındayım. Atakum nüfusunun sahil şeridinde olmasından dolayı hızlı nüfus artışı Samsun'un diğer merkez ilçelerininde yaşayan insanların da rekreasyon bölgesi olarak burayı seçmesi zamanında iyi bir planlama yapılamadığı için  birçok problemi de  beraberinde getirmiştir. Rekreasyon alanlarını insanlar çocuklarını gezdirmek, piknik yapmak, alışveriş yapmak, arkadaşlarıyla buluşup sohbet etmek, yürüyüş yapmak, kültürel bir aktiviteye katılmak olarak düşünmektedirler. Atakum bölgesinde artan nüfusa göre kapalı rekreasyon alanları yeterli değildir. Bu yüzdende kültürel faaliyetler oldukça düşüktür. Rekreasyon alanlarında yeterli sayıda, kapalı ve açık oturma alanları, piknik alanları, lavabo, otopark olmalıdır. Bu alanların yeterli olması ziyaretçilerin memnuniyet derecelerini arttıracaktır "ifadelerini kullandı.  Feride SEZGİN