CHP'li Murat Çan'dan 'Samsunluluk' Vurgusu

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekilli Aday Adaylığı'nı açıklayan Opr. Dr. Murat Çan, 'Samsunluluk Ruhu'na vurgu yaparak, "Çözüm ruhen, bedenen ve coğrafik anlamda Samsunlu olmaktan geçiyor" dedi

Samsun'da Genel Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Murat Çan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde partisi CHP'den 'Samsun Milletvekili Aday Adayı' oldu.

CHP Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya CHP Samsun eski Milletvekili Suat Binici, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

6 Şubat'taki depremden dolayı bölgeye 'geç müdahale' edilmesinin yarattığı sorunlara dikkat çekerek, iktidarı eleştiren CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat Çan, "Bunu not ettik" diyerek, 'tek adam'ın seçtiği ehliyetsiz, liyakatsiz ve sorumsuzlarla bugünkü sorunların yaşandığına vurgu yaptı.

2018'DE NOT ETMEYE BAŞLADIK
Murat Çan, "Aslında not etmeye 2018'de başladık. Afet döneminde çadır satan; pandemide ve depremde IBAN numarası veren bir ülke olduk" dedi. Aday Adayı Murat Çan, şöyle konuştu; "5 yılın sonunda pandemi ve afetlerde ilk iş eğitimden feragat alışkanlığı oldu. Hepsini not ettik!"

ÇÖZÜM SAMSUNLU OLMAKTAN GEÇİYOR
Murat Çan, sözlerini şöyle tamamladı; "Samsun'da 1 milyar 350 milyon dolara ancak ulaşan ihracat rakamıyla 20. sıralara demir attık. Cumhuriyet’imizin 100. yılında şehr-i Samsun, genç nüfus artışı sağlayamıyor. Yerelde üretim ve tarım istihdamından ziyade hizmet sektörü istihdamını tercih eden, bir türlü gerçek anlamda teşviki hayata geçiremeyen Samsun adeta ‘kader planını’ yaşamaya devam ediyor. Çözüm ise ruhen, bedenen ve coğrafik anlamda Samsunlu olmaktan geçiyor. Sorunları herkes biliyor ama kimse çözümde samimi olamıyor. Yine çözüm, katma değer üreten, endüstriyel tarım ve alım garantili teşviklerdir. Çözüm katma değer üreten sanayi ve teşviklerdir. Çözüm şehir hayatını güçlendirmek, kültür-sanat, spor ve eğitimde çağa uygun davranmaktır. Türkiye için çözüm doğaya saygılı, akla, bilime uygun hareket etmek, çoğulculuğu seçmektir. Şeffaf, hesap verebilir, öngörülebilir olmaktır. Çözüm hak, hukuk, adalettir. Çözüm ahlaklı davranmaktır. Yeşile sahip çıkmaktır, aile sigortasıdır. Üreticiye alım garantisi sunmaktır. Sanayiciye güçlük çıkartmaktan ziyade güç vermektir. Çözüm sandıkta hesap sormaktır."

'BİRLİKTE BAŞARALIM' DİYORUM
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat Çan, "7 çocuklu anne-babanın 6. çocuğu olarak Terme'de dünyaya geldim. Ömrünü eğitime, çağdaşlığa ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış babanın, yakın çevresine yardımseverliğiyle tanınmış bir annenin evladıyım. Onlardan öğrendiğim, gördüğüm vatandaşlık, evlatlık, kardeşlik ve arkadaşlık görevimi yerine getirmeye çalıştım ömrümce. 'Birlikte başaralım' diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Zekai ANIL

CHP Samsun Milletvekilli Aday Adayı Genel 
Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Çan