CHP'li Tuncer Onur: 'Hep Birlikte 'Aşk' ile Başaracağız'

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Veteriner Hekim Tuncer Onur, "Ülkem için büyük bir sorumluluk hissediyorum ve söyleyecek sözlerim var. Tarımdan sağlığa, ekonomiden eğitime ülkemizi hep birlikte geleceğin aydınlık yarınlarına taşıyacağız. Bunu hep birlikte aşk ile başaracağız" dedi

Samsun'un ilçeleri, kırsal ve köylerinde bir çok başarılı sosyal sorumluluk projesine imza atan, Cumhuriyet Halk Partisi'nde il yönetiminde Başkan Yardımcılığı ve CHP Tarım Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Veteriner Hekim Tuncer Onur, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde, partisinden 28. Dönem Samsun Milletvekilliği Aday Adayı oldu.

CHP İl Binası'nda düzenlenen toplantıya CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP Ladik İlçe Başkanı Özgür Ay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KÖYLÜMÜZ BİZİ BİR EVLAT 
GİBİ BAĞRIMIZA BASIYOR

Tuncer Onur, "Ülkem için büyük bir sorumluluk hissediyorum ve söyleyecek sözlerim var. Mesleğim gereği Samsun'un 17 ilçesi ve köylerinde veteriner hekimlik mesleğim gereği hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla sürekli irtibat halinde oldum, olmaya devam ediyorum. Köylümüzün sorunlarını yerinde dinleyerek bu sorunların nasıl çözüleceği ile ilgili partimizin önerilerini paylaşmaktayım. Sahadayım ve halkımızın sorunlarının farkındayım. Köylümüz bizi bir evlat gibi bağrımıza basarak ilgi gösteriyorlar. Seçimin kaderini de yine 'Milletin Efendisi' olan Köylülerimiz belirleyecektir. Ben de köylümüzle olan gönül bağımla şayet aday seçilirsem; partimize ve köylümüze faydalı olacağımı düşünüyorum. Veteriner hekimlik mesleğinin, halk sağlığından ve hayvansal üretimden gelen büyük gücünün Meclis'teki temsilcilerinden biri olmak istiyorum" dedi.

HAYAL ETTİĞİ TÜRKİYE'Yİ AÇIKLADI
CHP Samsun Milletvekilliği Aday Adayı Tuncer Onur, "Yaşadığımız çevrenin ve doğanın rant politikalarıyla talan edilmesine 'dur demek' için aday olmak istiyorum. Devletimizin, bütün çocuklarımıza eşit şartlar altında, ücretsiz ve bilimsel eğitim verebileceği olanakları yaratması gerektiğini düşünüyorum. Kadın cinayetlerinin önüne geçilerek, kadınlarımız sosyal ve yaşamsal haklarının korunması için mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum. İşçi ve emekçi haklarının sömürülmediği bir Türkiye özlemi içerisindeyim. Gençlerin geleceğini yurt dışında arama ihtiyacının olmadığı, beyin göçünün önüne geçecek ek önlemlerin alındığı, hak edilen sosyal ve ekonomik şartlarda ülkemizin yararına çalıştığı bir Türkiye hayal ediyorum."

TARIMDA NELER OLMALI?
Tuncer Onur, "Üretici köylümüzün sorunlarına dair tarımda kullanılan mazotta vergi yükünün olmadığı, gübre ve tohum maliyetinin desteklendiği, elektriğin indirimli tarifeden kullanıldığı, tarımdaki taban fiyatların çiftçinin belini bükmediği, ürün fiyatlarının ve desteğinin tarla sürülmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesilmeden önce garanti altına alındığı, çiftçinin kredi ve bağ kur borçlarının ödeme gücüne göre düzenlendiği bir Türkiye sevdası içindeyim" dedi.
CHP'li Aday Adayı Tuncer Onur; "Eğitimde fırsat eşitliği, eğitimin yapboz tahtasına çevrilmediği okullar ve eğitim politikası düşlüyorum. Her yurttaşın sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlandığı bir sağlık politikası, kentsel dönüşümün tüm şehrimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde ivedilikle hayata geçirildiği, yolsuzlukla mücadelenin emin ellerde kararlılıkla ve adaletle yürütüldüğü bir Türkiye'yi yeniden hep birlikte inşaa edeceğiz" dedi.

AYDINLIK YARINLARINA TAŞIYACAĞIZ 
CHP'li Tuncer Onur, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme de vurgu yaparak, düşünce ve ifade hürriyetinin önemine de dikkat çekti. Tuncer Onur, "Ekonomide Türk lirasının değer kazandığı, işsizliğin azaldığı, çalışanların ve işverenlerin üzerindeki vergi yükünün adaletle dağıtıldığı, sermayenin tabana yayılarak kamuda gereksiz harcamaların son bulduğu, kaynakların kalkınma projelerine harcandığı bir Türkiye vizyonum var. Birlikte yaşıyoruz, birlikte paylaşacağız. Şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte geleceğin aydınlık yarınlarına taşıyacağız. Bunu hep birlikte aşk ile başaracağız" ifadelerini kullandı. 

Feride SEZGİN

CHP 28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı 
Veteriner Hekim Tuncer Onur

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP 28. Dönem Samsun Milletvekili Tuncer Onur'u tebrik ederek, başarı diledi.