CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: 'Murat Kurum'u adaylıktan çek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un "Gazze'den Somali'ye tüm dünya mazlumları, 31 Mart seçimlerini umutla bekliyor" sözlerine tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Özel, Erdoğan'a hitaben, "Murat Kurum'u çek, İstanbul'a Pinokyo'yu aday göster" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Osmangazi'de; AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un "Gazze'den Somali'ye tüm dünya mazlumları, 31 Mart seçimlerini umutla bekliyor" ifadesine tepki gösterdi.

Özel, Kurum'un açıklamalarını eleştirerek, "Böyle bir zihniyet olmaz. Bir yandan Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Gazze'deki çocuklara yardım yapamadık, mahcup olduk.' Türkiye'nin, bütün belediyelerimizin, Kızılay, AFAD'ın tırları Refah Sınır Kapısı'nda duruyor, bu hükümet, bu Recep Tayyip Erdoğan bu kadar İsrail ile iyi ilişkiler geliştirmiş olmasına rağmen Refah Sınır Kapısı'ndan Filistinli çocuklara yardım ulaştırmayı başaramıyor" şeklinde konuştu. Özel, Erdoğan'a, "Bugün son gün, Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum: Murat Kurum'u çek, İstanbul'a Pinokyo'yu aday göster. Daha inandırıcı olursun, daha dürüst bir adayın olur, daha samimi bir adayın olur" ifadelerini kullandı.