CHP Lideri Özgür Özel'den Seçim Sonrası Büyük Hayal Kırıklığı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, seçim sonrası erken seçim talebinde bulunmayacaklarını belirtirken, en büyük hayal kırıklığını İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tutumunda yaşadığını açıkladı.

CHP'nin büyük bir sıçrama yaparak birinci parti olarak çıktığı seçimlerde Özel, zaferi "cam tavanın kırılması" olarak nitelendirdi.

Seçim sonrası Özel, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşarak, erken seçim talep etmeyeceklerini vurguladı. Özel, "Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir" dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP'li seçmenlere haksızlık yapmış olurum" ifadelerini kullandı.

Özel, sevinçle karşıladığı ve üzüntü duyduğu illeri de açıkladı. Manisa Soma'nın kazanılmasına sevindiğini belirten Özel, Eskişehir, Artvin, Muğla Marmaris'in alınmasını da gerekçeleriyle anlattı. Ancak, Kırklareli'nin kaybedilmesine ilişkin ise "Kazanmak için her şeyi yaptık ama eksikliklerimiz var demek ki. Ona bakmak lazım" dedi.

Özel'in en büyük hayal kırıklığı ise İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgiliydi. Özel, Soyer'in kendisine yurt dışı görev teklifini memnuniyetle karşıladığını ancak sonrasında yapılan olumsuz açıklamaların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

chp CHP Lideri Özgür Özel CHP Lideri Özgür Özelden Seçim Sonrası Büyük Hayal Kırıklığı izmir istanbul ankara tunç soyer siyaset yerel seçim samsun haber gündem haber