CHP Lideri Özgür Özel: Gökhan Zan'ın Talepleri Hep Garanti Belediyelerdi

TAKİP ET

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, Zan'ın taleplerinin hep garanti belediyeler olduğunu belirterek, "Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi" dedi.

Gökhan Zan'ın adı para pazarlığına karıştığı iddiaları nedeniyle adaylığını geri çekmesiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin konuşan Özel, "Olanlara şaşırmadım. Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri, Zan'ın Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni istemesinin ardından başka belediyelerde de taleplerde bulunduğunu ifade ederek, "Bize tekrar geldi. Hatay Büyükşehir'i istedi. Ama dedi ki 'Büyükşehir olmazsa Defne'yi verin, ben Lütfü Başkan'la uyumlu çalışırım.' Defne'nin olmayacağını anlayınca Arsuz'u istedi. Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Zan'ın tutarsız ve çelişkilerle dolu hareketler sergilediğini belirterek, "Çok tutarsız, çok ihtiraslı, çelişkilerle dolu. Gördüğüm kadarıyla şimdi bütün Türkiye tanıdı" ifadelerini kullandı.

Özel, söz konusu süreçte yaşananları değerlendirirken, Zan'ın Hatay'daki belediyeleri istemesinin ardından çirkinleştiğini ve tutumunun sertleştiğini belirtti. Özel, "Hukuk sürecini takip edeceğiz ama duyduğuma, gördüğüme şaşırmadım" şeklinde konuştu.

TİP'in Zan'ın adaylığını geri çekmesine ilişkin tartışmaları değerlendiren Özgür Özel, "TİP'in kaybettirme ihtimali var" sözlerine de değinerek, "TİP adayın arkasında kurumsal olarak dursa ve adayı çekmese bir kaybettirme potansiyeli vardı. Ama Gökhan Zan'ın bu süreçten sonra etkili bir siyasi aktör olmasını olanaklı görmüyorum" şeklinde konuştu.

CHP lideri, muhalif seçmeni CHP altında birleşmeye çağırarak, "Hatay'ı Hatay İttifakı'yla yöneteceğiz. Belki aday belirleme sürecini böyle yönetemedik. Bu süreçteki eksikliği üstüme alayım. CHP'ye oy versinler. Hatay'ı birlikte yöneteceğiz, birlikte ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan çarpıcı açıklamalar siyaset gündem TİP samsunhaber haber