CHP'liler Samsun'da mağdur esnafı dinledi

TAKİP ET

Samsun'da Anakent İş Merkezi'nin yıkımı sırasında caddenin araç ve yaya trafiğine kapatılması bölge esnafının tepkisine neden oldu. CHP'li Hancıoğlu ve Tekcan, "Esnafın ekonomik kaybı büyük. Derdini anlatacak muhattapları yok" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yıkımını ihale ettiği Anakent İş Merkezi'nin bulunduğu Bankalar Caddesi, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Esnaflar, caddenin yaya trafiğine kapatılmasına tepki gösterdi. 

Yolun günlerdir kapalı olmasına isyan eden bir esnaf, "Kaldırımı yaya trafiğine açmak zorundasınız. Aylık masrafım 50 bin lira. Kim vercek bana bu parayı" diyerek, tepkisini dile getirdi.

ESNAFIN MUHATTABI YOK

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da, SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ile birlikte bölgedeki esnafları ziyaret etti. Esnaflar yıkım sırasındaki mağduriyetlerini anlatttı. 

'ONLARIN SESİ OLACAĞIZ '

CHP'li Hancıoğlu, "Anakent İş Merkezi'nin plansız ve programsız bir şekilde yıkımı nedeniyle kapanan yol ve kaldırımdan dolayı iş yapamaz hale gelen, ciddi mağduriyetler yaşayan ancak dertlerini anlatacak hiçbir muhatap bulamayan esnafımızla bir aradayız. 'Ben yaptım oldu' anlayışını kentimize dayatarak mağduriyet yaratanlara karşı Samsun'u sahipsiz bırakmayacağız! Haksızlığa uğrayan herkesin ve her kesimin sesi olacağız. Ülkemizi ve Samsun'umuzu layık olduğu ve hakkı olan sorumlu-sağduyulu yönetim anlayışıyla en kısa süre içinde buluşturacağız" dedi.

N. Alper CABBAR