CHP Meclis Üyesi Atilla Tekcan: 'Kes kopyala denetim raporu yapmışlar'

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Atilla Tekcan, eski Başkan Mustafa Demir'in dönemini esas alan denetim raporunu eleştirdi. Tekcan, "Kes kopyala denetim raporu yapmışlar "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi, ilk toplantısını Başkan Halit Doğan yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Atilla Tekcan, denetim ve faaliyet raporu hakkında söz aldı. 

Tasarruf, kar ve verimlilik öneren denetim raporunun kes kopyala şeklinde hazırlandığını öne süren CHP'li Atilla Tekcan, "Denetim raporu usulüne uygun olarak hazırlanmamıştır. Faaliyet raporundan kes kopyala yapıştır şeklinde hazırlanmıştır. İhaleler 22-B'ye göre parça parça  yapılmıştır. Rapora katılmadığımı beyan etmek istiyorum "dedi. 

2 BİN 111 DAVA AÇILMIŞ 

SBB'nin faaliyet raporuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Tekcan, "SBB'ye 1120 dava açıldı. 2024 itibariyle devam eden dava sayıları ile birlikte SBB hakkında 2 bin 111 dava açılmıştır. SBB'nin en çok çalışan birimi hukuk birimidir. Bu nedemektir, SBB'nin halkı ile husumeti vardır. Bir kamu kurumu halkı ile davalık olur mu? Bu davaların zaten yüzde 70'i kaybedildi "ifadelerini kullandı. 

Denetim ve faaliyet raporları mecliste kabul edildi. 

samsun samsun haber