CHP Milletvekili Adayı Opr. Dr. Murat Çan: Enerjide 'sicil affı' getireceğiz

TAKİP ET

Asarcık ve Kavak'ta seçim gezilerine devam eden CHP Milletvekili adayı Opr. Dr. Murat Çan, yüksek elektrik faturaları nedeniyle dertli olan vatandaşlara söz verdi; "İcralık ve kara listeye giren tüm vatandaşlarımıza sicil affı getireceğiz."

CHP Samsun Milletvekili adayı Opr. Dr. Murat Çan, ziyaret ettiği ilçelerde yüksek elektrik faturaları nedeniyle vatandaşlardan çokça şikayet geldiğini belirtti. Elektrik ve gaz faturaları nedeniyle icralık olanlara ise sicil affı getireceklerinide açıklayan Murat Çan, şu ifadeleri kullandı:

"Elektrik üreten santraller milletin parasıyla yapıldı. Şehirlere ve köylere elektrik taşıyan hatlar milletin parasıyla yapıldı. Hükümet üretim ve dağıtımı ayırdı, kendi yandaşı özel şirketlere sattı. Üstelik bu şirketler özelleştirme için devlete ödemeleri gereken parayı devlet bankalarından kredi olarak kullandı. Şirketlerin bazılarına milyonlarca dolarlık vergi affı getirildi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı yüzde 74. Gazı dışarıdan alıp gazla üretilen elektriği kullanıyoruz. Sonuçta faturalarınız da böyle yüksek geliyor. Her faturada bir sürü pay var. Bir tek vatandaşın payı yok."

İCRALIKLARA SİCİL AFFI

CHP'li Murat Çan, "Tekkeköy'de elektrik ve gaz faturalarını ödeyemediği için icralık olan ve kara listeye giren tüm vatandaşlarımıza sicil affı getireceğiz. Samsun'da rüzgar var, güneş var. Enerji Bakanlığı verilerine göre Samsun, Türkiye'nin rüzgar enerji potansiyeli en yüksek 5'nci kenti. Yatırım konusunda ise en gerilerde. Yeşil dönüşümü uygulayacağız. Faturalar kademe kademe sıfırlanacak. Vatandaş rahat bir nefes alacak." İsmail AKDUMAN

 

İcralıklara Sicil Affı

“Dağa taşa inşaat yapılıyor, yolu yok, suyu yok, elektriği yok. Altyapı yetersiz, hatlar yetersiz. Biz niye vergi ödüyoruz? Devlet bize yol yapsın, elektrik, su getirsin diye. Hem vergileri artırıyor, hem altyapı sağlamıyor hem üretimi engelliyor. Biz ilk iş Tekkeköy’de elektrik ve gaz faturalarını ödeyemediği için icralık olan ve kara listeye giren tüm vatandaşlarımıza sicil affı getireceğiz. ” 

Yeşil Dönüşüm

“Bütün dünya sürdürülebilir enerjiye dönüyor. Kömürle, nükleerle, gazla çalışan santrallerinin yerine güneşe, rüzgara ve dalga enerjisine dönüyor. Samsun’da rüzgar da var, dalga da var, güneş de var. Enerji Bakanlığı verilerine göre Samsun, Türkiye’nin rüzgar enerji potansiyeli en yüksek 5. ili. Yatırım konusunda ise en gerilerde. Yeşil dönüşümü ve dijital devrimi merkezine alan yeni bir sürdürülebilir kalkınma stratejisi uygulayacağız. Faturalar kademe kademe sıfırlanacak. Vatandaş rahat bir nefes alacak.”