CHP Milletvekili Adayı Özler Yılmaz: 'Tekkeköy'de Tarımı Bitiremeyecekler'

TAKİP ET

Türkiye'nin en verimli tarım arazilerinden kabul edilen Tekkeköy ilçesinde çiftçi ile buluşan CHP Milletvekili adayları, vatandaşa planlı tarım konusunda söz verdi. 

CHP'nin Samsun milletvekili adayları Tekkeköy ilçesi Çayleyik Mahallesi'nde çiftçilerle buluştu. CHP Milletvekili adayları, vatandaşa planlı tarım konusunda söz verdi. 

CHP Milletvekili Adayı Özler Yılmaz, “Ben Tekkeköy’ün çocuğuyum. Lojistik Köy yapılması için verimli topraklarımızın yüzde 40’ı kamulaştırıldı. Tekkeköylüler burada tarım yapamıyor. Araziler boş duruyor. CHP iktidarında bu arazilerde yine tarım yapılacak. Lojistik köy, zaten işlevini yerine getiriyor. Bu kadar araziyi daha kamulaştırmanın ne anlamı vardı? Camiyi çalan kılıfını hazırlıyor. İlerleyen dönemde lojistik köy bahanesi ile kamulaştırılan arazinin peşkeş çekilmesinin mutlaka önüne geçeceğiz” dedi. 

Çaylelik Mahallesi'ndeki buluşma adeta mitinge dönüştü. CHP milletvekili adayları çiftçilerden destek istedi. 

TERSANE NEREDE? 

CHP Milletvekili adayı Suat Yıldız ise, “Hani tersane kurulacaktı ve bu tersanede 30 bin kişi çalışacaktı. Ne oldu tersane? Esnafa sözde katma değer yaratılacaktı. Tekkeköy halkına söz veriyoruz. CHP iktidarında çiftçimiz toprağını ekecek ve hak ettiği geliri elde edecek” diye konuştu. 

BAŞKAN DEVECİ'DE KATILDI 

Çayleyik’teki buluşmaya CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Milletvekili adayları Murat Çan, Nazan Güneysu ve Mehmet Özdağ da katıldı.

Nazım AKPINAR