CHP Milletvekili Adayı Suat Yıldız: 20 yıldır oyaladılar!

TAKİP ET

AK Parti iktidarının Samsun halkını 20 yıldır oyaladığına vurgu yapan CHP Milletvekili adayı Suat Yıldız, "Soruyorum, tersane nerede, kenevir fabrikası nerede, Canik-Asarcık yolu nerede, Şeker Fabrikası'na ne oldu" dedi.

CHP Samsun Milletvekili adayı Suat Yıldız, iktidarın yıllar öncesi 'tersane müjdesi' verdikten sonra her seçim döneminde vatandaştan ‘iş vereceğiz’ vaadi ile kimlik fotokopisi topladıklarını, seçim bittikten sonra konuyu kapattıklarını hatırlattı.

Yıldız, "Onlara baksan 10 binlerce kişi tersanede işe başlayacaktı. Tersane yalan oldu. Baktılar ki, arazi boşta kalacak, seçimden önce işi OSB'ye çevirdiler. Yine seçimi beklediler. Samsun'un ithal adayı Mehmet Muş, 'Ben çözdüm' havalarında ortalıkta dolanmaya başladı. Bu OSB'den kimlere yer verilecek bakacağız. Sakın bu araziyi de yandaşlarınıza peşkeş çekmeyin" açıklamasını yaptı. 

ASARCIK-CANİK YOLUNU UNUTMADIK

Canik-Asarcık yolunu hatırlatan CHP'li Suat Yıldız şunları söyledi: "Erdoğan Samsun mitinginde CHP'ye iftira atıp gitti. Bölge halkı bu yol için sosyal medyada gruplar kurdular. Seslerini Erdoğan'a nasıl ulaştıracaklarını tartıştılar. Pankart açacaklardı izin verilmedi. Asarcık'tan Samsun'a gelmek isteyen Kavak ilçesini dolaşmak zorunda kalıyor. Asarcıklılar, Canikliler size söz yolunuzu Millet İttifakı iktidarı yapacak."

ÇARŞAMBA ŞEKER’İ AÇIP 1000 KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçeceğini söyleyen Suat Yıldız, "Bu fabrikayı hemen açıp, çiftçimizin şeker pancarı üretmesini sağlayacağız. Hemen 1000 kişi de işe girecek" dedi.

AK Parti'nin Vezirköprü'yü 'kenevir merkezi' yapacağı sözünü de unuttuğunu vurgulayan CHP'li Suat Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Fabrika kurulacak ve halk aynı zamanda burada çalışacaktı. Çiftçinin ürettiği kenevir elinde kaldı. Sığınmacılara 80 milyar dolara harcamakla övünen, kendi halkına karnını doyurmayı bile çok gören AK Parti iktidarı 14 Mayıs’ta tarihte karışacak." İsmail AKDUMAN