CHP'nin 'derdi' partiyi gerdi

TAKİP ET

Samsun İlkadım CHP İlçe yönetiminde yaşanan istifalar ve sonra geri çekmeler sonucu belirsizlik oluştu. İl Yönetimi 'İlçe düştü' derken, İlçe 'görevimizin başındayız' diyor. Yereldeki sorun CHP Genel Merkez'ine kadar uzadı.

Samsun'da CHP İlkadım İlçe Başkanlığı yönetiminde yaşandığı belirtilen istifalar ve istifaları geri çekme olayları, genel merkeze kadar uzandı. İl yönetimi 'İlkadım ilçe yönetimi düştü' derken, İlçe 'Görevimizin başındayız' mesajı verdi. Kente gelen Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, yaşananlar dolayısıyla teşkilat üyeleri ve istifa ettiği belirtilen kişilerle görüştü, ifadelerini aldı.   

SON KARARI GENEL 
MERKEZ VERECEK 

Yaşananlar ile ilgili hazırlanan rapor, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya teslim edildi. CHP İlkadım İlçe Başkanlığı yönetimi ile ilgili son kararı genel merkez verecek. CHP İlkadım İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Bilgi İşlem Sorumlusu Aybars Aydar'dan açıklama geldi. 

SİSTEMİ KAPATTILAR 

Aydar, "15 asil bir yedek üye ile görevimize devam ediyoruz. Sisteme, istifa eden yöneticiler, seçime giren yönetim kurulu ve yönetim kurulu yedek üyeleri eksik girilmiştir. İlçe Başkanımız Metin Telatar'da bu konuda yanlış bilgilendirilerek yönetimin düştüğü ifade edilmiştir. 15 asil ve bir yedek üye ile CHP İlkadım İlçe yönetimi tüzük gereği düşmemiştir. Yönetim düşmemesine rağmen hukuksuz bir şekilde ve genel merkezden bu yönde bir talimat ya da tebliğ gelmemişken, yönetim sistemimiz kapatılmıştır " ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT