CHP Samsun Büyükşehir Adayı Cevat Öncü: "Halit bey'i arayıp tebrik ettim"

TAKİP ET

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçimlerin ardından Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısında seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öncü, basın toplantısında seçim sürecinin ardından yaşadıkları deneyimleri paylaşırken, birlik ve beraberlik içinde bir seçim maratonu geçirdiklerini vurguladı. Samsun'un sorunlarına çözüm üretmek amacıyla aday olduğunu ve seçim süresince bu sorunlara dikkat çektiğini belirtti. Samsun'un daha iyi hizmetleri hak ettiğini ifade eden Öncü, seçim sürecinde ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşıp yoğun bir tempoyla çalıştıklarını dile getirdi.

‘SAMSUNLULUK, SAMSUNCULUK RUHU BİZİM İÇİMİZDE VAR’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere göreve seçilen ilçe belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza başarı diliyorum.Ben dün Halit Bey'i de aradım, kutladım. ‘31 Mart'a kadar benim kıymetli rakibimdiniz.

Bundan sonra sayın başkansınız, başarılar diliyorum’ dedim.Bundan sonraki süreci de takip edeceğiz.Biz Samsun için düşünmeye, üretmeye, çabalamaya devam edeceğiz.Yani bunu siyaseten algılamayın.Samsunluluk, Samsunculuk ruhu bizim içimizde var. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Samsun'umuzu ilgilendiren, kamu yararına olan olmayan, Samsun'u ileriye taşıyacak, duraklatacak her türlü aksiyonda bizim de söyleyecek sözümüz olacak” diye konuştu.

Öncü, seçim sürecinde rakiplerine karşı nezaket çerçevesinde bir kampanya yürüttüklerini ancak son dönemde yaşanan anket manipülasyonları ve dezenformasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Rakiplerini kamuoyuna havale ederken, seçim sürecinde yaşadıkları sahte anket operasyonunun kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

GAZETECİLERİN ‘İYİ PARTİ’DEN ADAY OLMAK İSTEDİNİZ Mİ?’ SORUSUNA CEVAP VERDİ

Bir gazetecinin "İYİ Parti'den aday olmak istediğiniz yönünde açıklamalar oldu, bu doğru mu?" sorusuna Öncü, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, İYİ Parti'den adaylık teklifi almadığını ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka bir partiden aday olmasının söz konusu olamayacağını dile getirdi. Yaşanan bu sürecin kendisi için üzücü olduğunu ve sahte haberlere maruz kaldığını ifade etti.

Toplantının sonunda Öncü, kazananlar için başarılar dileyerek seçim sürecinin Samsun için önemli bir deneyim olduğunu ve bundan sonra da Samsun için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

samsun samsun haber cevat öncü samsun yerel seçimleri