CHP Samsun Büyükşehir Adayı Cevat Öncü: "İyi ki Bu Yolculuğa Çıkmışım"

TAKİP ET

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun'un kanaat önderleriyle bir araya geldi. Öncü, "İyi ki ben bu yolculuğa çıkmışım" derken, anketlerle algı operasyonu yapmak isteyen adaylara mesajını net oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kentteki kanaat önderleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Öncü, "Bu masa gerçekten çok özel. Hiç zannetmiyorum ki; bu kadar farklı birikime sahip insanlar bir araya gelebilmiş olsun. Samsun ortak paydası etrafında birleşebilmek çok önemli" dedi.

Samsun'a hizmet için çıktığı bu yolda görüş ve önerileri dinlemek istediğini dile getiren Cevat Öncü, "İyi ki ben bu yolculuğa çıkmışım” diyerek sözlerine devam etti;

"Bu masanın etrafında çok farklı siyasi düşüncelerden ve farklı zamanlarda farklı siyasi partilerde siyaset yapmış, yapmaya devam eden insanlar var. Biliyoruz ki; yerel seçimler parti seçimi değil, lider seçimi değil. Yerel seçimler hizmet odaklı olarak parti tercihinden önce en iyi hizmeti yapacağına inanılan adayın tercih edildiği seçimler."

SBB Adayı Cevat Öncü, "Samsun'un sahilini koruyabilmeyi istiyoruz. Deprem dirençli bir kent haline getirmeyi, sel su baskınlarıyla anılan bir şehir olmaktan çıkartabilmeyi hedefliyoruz. Doğuda havalimanına, batıda Taflan noktalarına gitmeyen raylı sistemi uzatabilmeyi, güneyde otogara gitmeyen raylı sistemi götürebilmeyi planlıyoruz" dedi.  

Yapılan anketler hakkında da konuşan Cevat Öncü, "Aslı astarı olmayan anketlerin yayınlanması sağlanıyor. Seçimin bir ekonomisi var. Bir görünen ekonomisi var, bir de derin ekonomisi var. Bu derin ekonomi çok enteresan çalışıyor. Medya kanallarında asılsız anketler yayınlanıyor. Biz sahayı görüyoruz. Üçüncü ya da dördüncü olması bile zor olan aday kendini ikinci sırada gösterebiliyor, gösterme çabasında. Tamamen algı operasyonu. İnanıyorum ki; Samsun'un kaderini değiştirebilecek bir seçim olarak gördüğüm 31 Mart seçimlerini sizlerin de destekleriyle beraber kazanmaya çok yakınız" diye konuştu.