CHP Samsun Büyükşehir Adayı Cevat Öncü: "Samsun'da sosyal belediyecilik tamamen ihmal edildi"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, hizmetin parti ayrımı olmadığını vurgulayarak, son dönemde yapılan hizmet tartışmalarına cevap verdi. Öncü, Samsun'un önemli değerlerine sahip çıkacaklarını ve sosyal belediyeciliği yeniden hayata geçireceklerini ifade etti.

Öncü, iftar öncesinde ve sonrasında gerçekleştirdiği ziyaretlerle seçim çalışmalarını sürdürdü. Güne Gülsan Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyaretiyle başlayan Öncü, vatandaşlarla birebir temas kurarak sorunlarını dinledi. Ardından 4 Mevsim Sitesi sakinleriyle iftarda bir araya geldi.

Ahulu Mahallesi'nde vatandaşlara seslenen Öncü, Samsun'un geleceği için aday olduklarını belirtti. Öncü, geçmiş belediye başkanlarından övgüyle bahsederek, özellikle Muzaffer Önder'in başarılı yönetimini örnek gösterdi.

‘MUZAFFER ÖNDER DE MUHALEFETTEYDİ AMA BAŞARIYLA SAMSUN’U YÖNETTİ’

Öncü, "Muzaffer Önder, sadece CHP'li bir belediye başkanı değildi. Tüm Samsun'u kucaklayan bir liderdi ve muhalefette olmasına rağmen büyük hizmetler yaptı. Bu nedenle, iktidarın bir partide, belediyelerin muhalefette olmasının hizmete engel olmadığını net bir şekilde görebiliriz." dedi.

‘SAMSUN’DA TARIMI, HAYVANCILIĞI BİTİRDİLER’

Samsun'un tarım ve hayvancılık gibi önemli sektörlerinde yaşanan gerilemeye de dikkat çeken Öncü, bunun düzeltilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Öncü, Samsun'un borç batağına sürüklendiğini ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

‘HALKA RAĞMEN RANTA DAYALI PROJELERİ MASADAN SÜPÜRECEĞİZ’

Sosyal belediyeciliğin ihmal edildiğini ve ranta dayalı projelerin masadan süpürüleceğini belirten Öncü, halkın hak ve adalet içinde yönetileceği bir Samsun için mücadele edeceklerini ifade etti.

Samsun Samsun Haber CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü