CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: Çarşamba Şeker'in tadını kaçırmayın

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Çarşamba Şeker Fabrikası'nın açılması için 130 milyon lirayı çok görmeyin. Çiftçi, taşımacı ve esnafın tadını kaçırmayın" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 11 yıl önce üretimi sonlandırılan geçtiğimiz yıllarda yeniden faaliyete geçeceği yönünde açıklama yapılan ancak halen faaliyete geçmeyen Şeker Fabrikası'nın 130 milyon lira ödeneğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Bölge çiftçisi üretim yapıyor, bu insanları perişan etmeyin. Çarşamba Şeker'i açmazlarsa iktidara geldiğimizde ilk iş bu fabrikayı üretime başlatıp, bin kişiyi işe alacağız" dedi.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM 
Çarşamba Şeker Fabrika'nda örgütlü Türk Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe'den fabrikanın son durumu ile ilgili bilgi aldığını anlatan Fatih Türkel, şunları söyledi: "AK Parti hükümetinin yetkililerine sesleniyorum. Samsun'a 130 milyon lirayı çok görmeyin. Üretim yapmayan fabrikada şu anda yaklaşık 160 kişi çalışıyor. Bu fabrika üretime başladığında bin kişi istihdam edilecek. Ekonomiye katkısı 750 milyon lira olacak. Taşımacısı, esnafı, aile üyeleri olarak baktığınızda yaklaşık 5 bin kişilik ekosistem yaratacak. Samsun'un tadını daha fazla kaçırmayın."

MARKETLERDE KUYRUK OLUŞTU
Çarşamba Şeker'in 150 bin ton yıllık üretim kapasitesi olduğunu vurgulayan CHP'li Başkan Türkel, "2011 yılında 118 bin olan şeker pancarı üreticisi sayısı bugün 30 bin civarına indirildi. Aynı yıl 4 bin 700 ton şeker ithalatı yapılırken, bugün ithalat miktarı yıllık 221 bin tona çıktı. Bu fabrika açılsa neredeyse şeker ithalatı sıfırlanır. Bu ülkede marketlerde şeker kuyrukları oluştu" diye konuştu. İsmail AKDUMAN