CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: 'Gelin Halkın Karşısında Canlı Yayında Konuşalım'

TAKİP ET

CHP'nin Samsun milletvekili adayları ve Millet İttifakı il başkanları basınla buluştu. Adaylar söz aldı, gördükleri tabloyu anlattı. CHP'li Başkan Fatih Türkel ise, AK Parti tarafına canlı yayın daveti yaptı

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden Samsun Milletvekili adayı olan Murat Çan, Mehmet Karaman, Mustafa Yeşilyurt, Nazan Güneysu, Mehmet Özdağ, Suat Yıldız, Neşe Kangüleç ve Özler Yılmaz'ın katıldığı basın toplantısında söz alan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, AK Partililere meydan okudu. 

Fatih Türkel, "Herkesi terörist ilan ediyorsunuz. Çıkalım halkın karşısına herkes öğrensin. Biliyorum gelemeyeceksiniz, çünkü yalanlarınızı yüzünüze vuracağım" dedi.

Fatih Türkel, "Sizden olmayan herkese iftirayı yapıştırıyorsunuz. Birileri çıkıp ülkede yoksulluk var dediğinde hemen terörist ilan ediyorsunuz. Gelin bunu halkın karşısında televizyonda açık oturumda konuşalım. Kim FETÖ ile kucak kucağa, kim teröristlerle işbirliği içinde, kimler dış güçlerin kontrolü altında belgeleriyle konuşalım. Elinizdeki yandaş kanalların hepsine gelirim. İsterseniz hep birlikte gelin. Siz hepiniz ben tek" diyerek meydan okudu.

HİÇBİR GİZLİ AJANDAMIZ YOK

Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ise, "Yaşanabilir bir Türkiye'nin ilk şartı adaletin tesisidir, biz yalan söylemeyiz, iftira etmeyiz, yetim malına el uzatmayız, hırsızlık yapmayız, itibarımızı yükseltmek için israfta bulunmayız" diye konuştu.

Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Gürtan da, "İpe sapa gelmeyen cümleler kuruyorlar. Vatanseverlik ve dindarlık kimsenin tekelinde değildir. Millet İttifakı'nı kötülemek için bize atfedilen sözlere değer vermeyiniz. Hiçbir gizli ajandamız yok. Seçimlerden sonra ülke refaha kavuşacak. Seçmeni korkutmaya çalışıyorlar. Hiç kimse korkmasın" ifadelerini kullandı.

GÜNEYSU: TENCERE KAYNAMIYOR

CHP Samsun Milletvekili Adayı Nazan Güneysu, "Anneler çocuklarına süt alamıyor. Beslenme çantasını dolduramıyor. Bir anne için tencere kaynatamamaktan, çocuğuna yemek verememekten daha acı ne olabilir ki? AK Partili yöneticiler akşam olunca semt pazarlarına çıksın. Pazarcı esnafının kenara ayırdığı çıkma dediğimiz sebze meyveleri utanarak isteyen anneleri görsünler" diye konuştu. Eğitimci milletvekili adayı Neşe Kangüleç de, "Eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirdiler. Çocuklar ne yapacağını şaşırdı. Öğretmenlerimizin atamasını yapacağız. Köy okullarını yeniden açacağız" şeklinde konuştu.

KAYBEDENİ OLMAYAN TÜRKİYE İSTİYORUZ

Merhum Necmeddin Erbakan'ın yıllarca özel kalem müdürü olarak en yakınında yer alan milletvekili adayı Mehmet Karaman ise, şöyle konuştu, "Yaşanabilir bir Türkiye için birlikte yola çıktık. Bu seçimi sadece Millet İttifakı değil 86 milyon vatandaşımız hep birlikte kazanacak. Hedefimiz kaybedeni olmayan bir Türkiye için çalışıyoruz. AK Parti iktidarı süresince aşınan adalet ve ahlak yeniden inşa edildiğinde hepimiz kazanacağız. Onlarda aynı yerde değiliz. Bunu halkımıza anlatmak ve doğruları görmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz."

ÇİFTÇİYE MÜJDELER VERDİ

Mehmet Özdağ ise şunları söyledi: "Yüksek maliyetlerle çiftçimizi borçlandırıp tarlasını, traktörünü elinden aldılar. Çiftçi hayvanlarına bakamadığı için satmak zorunda kaldı. Çiftçi borçları yeniden yapılandırılacak ve faizleri silinecek. Mazotu yüzde 36 daha ucuza alacak. Gübre te tohuma harcadığı paranın yarısı destek olarak geri ödenecek. Sulama ve elektrik faturaları hasattan sonra ödenecek."

SAĞLIĞIMIZ YABANCILARA TESLİM

CHP Samsun Milletvekili adayı Dr. Murat Çan, "Devlet şehir hastanelerine her yıl fahiş kiralar ödüyor. Şehir hastanelerine bütçeden ödenen para akıl almaz rakamlara ulaştı. 5 şehir hastanesinin işletmesi Danimarkalı bir şirkete satıldı. Bu hastaneler daha çok kazansın diye devletin hastanelerini kapatıyorlar. Sağlığımızı bile yabancıların eline terk ettiler. Hastanelerde doktor kalmadı, insanlar randevu almak için aylarca beklemek zorunda kalıyor" açıklamasını yaptı.

CHP Samsun Milletvekili adayları Murat Çan, Mehmet Karaman, Mustafa Yeşilyurt, Nazan Güneysu, Mehmet Özdağ, Suat Yıldız, Neşe Kangüleç ve Özler Yılmaz toplantıda söz aldı.

YEŞİLYURT: EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Mustafa Yeşilyurt şunları söyledi: "Bayram ikramiyesine Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu 8 bin 500 TL sözü verince, 2 bin TL'ye çıkardılar. İki bayram için 17 bin lira olması gereken ikramiyenin 2 bin lirası ödendi. Ramazan bayramından emeklinin 6 bin 500 TL alacağı kaldı. Onun yanı sıra 8 bin 500 TL de kurban bayramında olmak üzere 15 bin TL hesaplarına yatırılacak. Emekliler, sağlık hizmetlerinde ödedikleri katılım payını da ödemeyecekler. Emekli aylıklarının artışında sadece enflasyonu değil, büyümeden kaynaklı refah payını da hesaba katacağız."

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ve Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Gürtan, "Farklı fikirlere, kanaatlere sahip olmamız, bizi birbirimizin hasmı yapmaz, yapmamalı. Biz birleşerek, birbirimizle dost olacağız" dedi.

DAYILARIN DA AKILLI TELEFONU OLACAK

CHP'nin genç adaylarından Özler Yılmaz, "Yaşlılarımız gençlere, ‘Çıkar telefonunu göster’ demeyecek. Amcalarımızı, teyzelerimize ölümü gösterip sıtmaya razı etmişler. Onların da akıllı telefonları olacak. Torunlarıyla görüntülü konuşacaklar. Gençlerimize sesleniyorum. Ülkemizi terk etmeyin, gidenler de dönüş planını yapsın" diye konuştu.

SUAT YILDIZ: 3Y İLE GİDECEKLER

AK Parti'nin 21 yıl önce ‘Yolsuzluk-Yoksulluk-Yasaklar’ı (3Y) sona erdirme vaadi ile iktidara geldiğini hatırlatan Suat Yıldız, şunları söyledi: "Ülkemizde artık yolsuzluğu yapan korkmuyor bile. Yoksulluğu bitireceklerdi, vatandaşlarımızın yarısından fazlasını açlık sırının altındaki asgari ücrete mahkum ettiler. Yasaklar bitecek deyip twit atanı bile gözaltına aldılar. 3Y ile geldiler yine bu 3Y ile gidecekler. Şimdi çıkmışlar muhalefet partisi gibi konuşuyorlar. ‘Yoksulluğu biz çözeriz' diyorlar." Nazım AKPINAR