CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: Karpuz tarlada kaldı neredesiniz?

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ile birlikte karpuz üreticileri ile buluştu. İktidara yüklenen Türkel, "Karpuz tarlada kaldı, para etmiyor. Neredesiniz?"diye sordu.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bafra Sebze Hali'nde komisyoncular ve esnafla buluştu. CHP'li heyet ardından Kuşçular Köyü'nde çiftçilerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi. 

DOMATES VE BİBER DE TARLADA KALACAK !

Karpuz tarlasında açıklama yapan ve ürünün tarlada kaldığını belirten CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan tabiri caizse adam dikseniz bitecek bu topraklarda Bafra Ovası'nda çiftçimiz yine kan ağlıyor. Ovada çiftçimiz yaklaşık 12 bin dönümlük alanda karpuz ekti. Umudunu bağladığı karpuz parası ile düğün yapacaktı, evine beyaz eşya alacaktı, 1 yıl geçimini sağlayacaktı ama üzülerek görüyoruz ki karpuz tarlada, çiftçi Bafra Ovası'nda sahipsiz kalmış. Komisyoncuya soruyoruz. Karpuzu neden almıyorsunuz? Neden satmıyorsunuz? Komisyoncu diyor ki; 'Yüksek nakliyatlardan ötürü, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere karpuz satamıyoruz gönderemiyoruz satamadığımız için de çiftçinin malını alamıyoruz' diyor. Üzülerek ifade etmek isterim ki; 3-4 gün içerisinde Bafra Ovası'ndaki karpuzlara alıcı çıkmazsa altı yedi bin dönüm karpuz tarlada sürülecek. Yani gübre olarak kullanılacak, yani vatandaşın elinde kalacak. Aynı vahim tablo domates ve biber için de geçerli. Domates üreticisi de malını satamadı. Biber üreticisi de malından zarar etti "dedi. 

TÜRKEL AK PARTİ'YE ÇAĞRI YAPTI 

Türkel üreticiler için önlem çağrısı yaparak, "Zincirleme olarak alacaklı olan esnafda ciddi sıkıntıya girdi. Bu çekilen çilenin sorumlusu çiftçiyi planlı tarıma yönlendirmeyen, çiftçiyi sahipsiz bırakan iktidarın bürokratlarıdır. 100 liralık gübre 600 lira, 4 liralık mazot 25 lira, 150 liralık ilaç 500 lira olmuş. Çiftçiye 'dağı taşı ekin,  yanınızdayız' demişler 10 kat maliyetle çiftçi tarlasını boş bırakmamış dağı taşı ekmiş ama şimdi çiftçinin halini hatırını soran yok. Çürüyen malına, tarlada kalan ürününe sahip çıkan yok. 'Çiftçinin üretenin yanındayız' gibi laflarını söyleyip bangır bangır bağıran AK Partililere sesleniyorum; Neredesiniz? Gelin bu acıya, gelin bu feryada sahip çıkın gelin bu yokluğa, gelin bu zulüme biran önce dur deyin "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT