CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: Servet transferi 'konut'la sürüyor

TAKİP ET

Geçen yıl Aralık ayında 'dolar' üzerinden yapılan servet transferinin bir benzerinin şimdi konutta yapıldığını öne süren CHP'li Başkan Fatih Türkel, "Önce birilerine haber verip aldırıyorlar. Sonra fiyatını yükseltip bir gecede birilerini zengin ediyorlar" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, yılın ilk dört ayındaki konut satış rakamlarının dolarda olduğu gibi yeni bir manipülasyonu ortaya çıkardığını öne sürdü.

Türkel, "Ocak'ta 88 bin, Şubat'ta 97 bin konut satılırken, Mart ve Nisan'da satışların pik yaptığını ve 134 bine yükseldiğini görüyoruz" dedi. Aynı dönemdeki artışın Samsun'da da yaşandığını anlatan CHP'li Başkan Türkel, Ocak ayında Samsun'da bin 558, Şubat'ta bin 665 konut satılırken, bu rakamın Mart'ta 2 bin 233, Nisan'da ise 2 bin 115 olduğunu söyledi.

FİYATLAR İKİYE KATLADI
Mayıs ayında ise 0.99 faizle 2 milyon liraya kadar konut kredisi açıklaması geldiğini ve fiyatların bir gecede ikiye katlandığını anlatan Fatih Türkel, "Dolarda yapılan servet transferi şimdi konut üzerinden yapılıyor. Mart ve Nisan'da konut satışının hızlı artışından kimler haberdar edildi ve bir gecede aldıkları evin fiyatı iki katına çıkarıldı?" açıklamasını yaptı.

YABANCILAR SAHİLLERE YERLEŞİYOR
Türkel, şöyle konuştu; "Yılın ilk dört ayında yabancılara 8 bin 538 konut satılmış. Samsun ise yabancıya konut satışında ilk 8 il arasında yer aldı. Yabancıların sahil kentlerini tercih ettiğini görüyoruz. En çok konut satılan iller sıralamasının ilk 10'unda Ankara hariç geri kalan 9'unun sahil kentleri olduğunu görüyoruz." İsmail AKDUMAN