CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: Zamlar vatandaşın İFLAHINI KESTİ

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Türkel, vatandaşı isyan ettiren rekor zamlardan sonra gelen faturalara tepki gösterdi. Türkel, "Vatandaşın iflahını kestiniz. Artık yeter. Zamları iptal edin "dedi. 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, vatandaşı isyan ettiren rekor zamlardan sonra gelen elektrik, su ve doğalgaz faturalarına isyan etti. 

KADEMELİ TARİFE BİR TUZAK 

"Milleti elektrik değil, AK Parti çarptı. Vatandaşın iflahını kestiniz "diyen CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "İktidar 2022 yılı için yapmış oluğu yeni düzenleme ile 150 kw elektrik kullanan ev tüketimi abonelerine yüzde 52, 150 kw üzeri elektrik tüketimine de yüzde 127 zam yapmıştır. Enerji Bakanı da 'aslında bu iyi bir şey. Az kullanan az çok kullanan çok fatura ödeyecek' demiştir. Yeni faturalar YEDAŞ tarafından ev ve iş yerlerine kesilmeye başlandığında vatandaşımız gördü ki;Kademeli fatura uygulaması AK Parti'nin hemşehrilerimize kurduğu bir tuzakmış "dedi. 

CHP GENEL MERKEZİ ZAMLARA DAVA AÇTI 

CHP Samsun İl Başkanı Türkel, zamların geri alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti; "Sebebi, evinde buzdolabı, çamaşır makinesi televizyon ve ütü gibi temel ihtiyaç cihazları çalıştıran hemşehrimizin aylık tüketimi 200-230 kw civarında yani sınır değerin üzerinde kalmış. Aralık ayında asgari tüketim olan 230 kw faturası 210 lirayken, şimdi kademeli zamla 370 liraya çıkmış, yani zam 4 kişilik bir aileye yüzde 127 olarak yansımıştır. Büfeci, lokantacı, marketçi, işletmecilerimiz esnaflarımız  isyan ediyor,  vatandaşımız isyan ediyor. Sıkılmadan vatandaşa tasarruf yollarını anlatan iktidara soruyoruz. Televizyon izlemeyelim ütüsüz gömlek mi giyelim? Lokantacı marketçi havalar nasılsa soğuk dolabını çalıştırmasın mı? Biz CHP olarak söylüyoruz ama duyan kim? Elektrikte kademeli tarife en az 230 kilovatsaatten başlatılmalı, sosyal tarife olmalıdır. Ayrıca doğalgazda da planladıkları kademeli tarife mevzuatı bir sosyal tarife olmalı, zam aracı olarak kullanılmamalıdır. Elektrik ve doğalgazdaki yüzde 18 KDV oranı yüzde 1'e indirilmelidir. Doğalgazdan alınan ÖTV kaldırılmalıdır. Fedakarlık yaptığını iddia eden AK Parti iktidarı, asla doğru söylemiyor. Fedakarlığı yapan bu fahiş zamları göğüslemek zorunda bırakılan vatandaşımızın kendisidir. AK Parti bizim ve vatandaşın taleplerini yok sayacağını biliyor. EPDK kararının iptal edilmesi ve yürütmesinin hemen durdurulması talebiyle Danıştay’da genel merkezimiz tarafından dava açılmıştır. Türk yargısının bu zulüme 'dur' diyeceğine yürekten inanıyoruz."

YEPAŞ'ın bu ay vatandaşlara gönderdiği zamlı faturalar ise vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor. Vatandaşa neredeyse 400 liranın altında fatura gelmemeye başladı. Faturalarda üst limit ise yok gibi görülüyor. 

İŞTE O ZAMLI YÜKSEK FATURALAR; 

Haber: Zekeriya FIRAT