CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: 'Buruk sevinç yaşıyoruz'

TAKİP ET

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz ama Atakum'da talihimizi yendik, üst üste ikinci kez kazandık. Çok istediğimiz SBB'yi kaybettik. 4 ilçede sıra dışı seçim yaşadık" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'a değerlendirdi.

Türkiye yaşanan değişimin Samsun'da maalesef yaşanmadığını ancak ciddi bir oy artışıyla seçim sürecini tamamladıklarına işaret eden Özdağ, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz diyebilirim. Türkiye genelindeki olumlu havanın her yuttaş gibi Samsun'da da olmasını arzu ederdim. Türkiye'de birinci parti olmamız CHP'liler olarak bizi mutlu etti" dedi.

Yerel seçimlerde CHP Samsun ve ilçe teşkilatlarının her kademesinin büyük emek ve çaba verdiğini belirterek, her üyeye teşekkür eden Mehmet Özdağ, "Samsun'da demokratik olgunlukla bir seçim süreci yaşandı. Hemşehrilerimizin sandıktaki tercihine saygı duymalıyız. Eksiklerimizi gözden geçirmeliyiz. Bütün parti örgütümüze, belediye başkan adaylarımıza, meclis üyesi adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bugün ikinci parti olabiliriz ama birinci parti olmak hedefimize adım adım yaklaşıyoruz" diye konuştu.

BAZI İLÇELERDE İTİRAZLARIMIZ VAR

CHP'li Başkan Özdağ, "14 Mayıs seçimlerinde ittifak ortaklarımızla yüzde 19 bandında aldığımız oyumuzu bugün yüzde 27 bandına çıkarmak önemli. Sonuçta CHP'nin tek başına ittifaksız girdiği seçimdi. Yüzde 7-8 oy artışı yine mecliste yüzde 4-5 bandında artış sevindirici. SBB Meclisi üyesimiz arttı. Bazı ilçelerde itirazlarımız var" sözlerini kaydetti.

MAKUS TALİHİMİZİ YENDİK

Samsun'da yeniden kazanılan Atakum Belediyesi hakkında da yorumda bulunan Mehmet Özdağ, "Bütün kara propagandaya, ahlaksızca atılan iftiralara, adayımız Serhat Türkel'e yöneltilen asılsız suçlamalara rağmen Atakum'da açık ara seçimi kazandık. SBB adayımız Cevat Öncü çok önemli, çok değerli bir seçim süreci geçirdi. SBB'yi de almayı çok istedik maalesef olmadı. 20 yıldır sonra üst üste iki kez kazandığımız tek Atakum Belediyesi oldu. Makus talihimizi yendik. Hem de Samsun siyasi tarihinin görmediği en büyük karalama kampanyasına rağmen, kazandık" ifadelerini kullandı.

"Atakum'da gerek Serhat Türkel başkana gerekse meclis üyelerine ve CHP ilçe örgütüne büyük sorumluluk yüklendi" diyen Mehmet Özdağ, şöyle konuştu; "Atakum halkı standart kentsel hizmetlerinin sunulmasının yanında ekonomik ve sosyal yaşam şartların iyileştirilmesi, toplumun her ferdi yaşlısı, genci, kadını, işsizi ve dar gelirlisine dokunan sosyal ve halkçı yerel yönetim sürecini izleyeceğiz."

KEHANETTE BULUNMUYORUM

CHP'li Başkan Özdağ, "Türkiye'deki değişimi doğru analiz etmek zorundayız. Samsun için önümüzdeki dönemde erken seçim ya da zamanında olacak seçimlerde herşey çok farklı olacak. Bu kehanet değil. Yüzde 19'lardan 27-30'a çıkan oyları stabil tutmamız gerekiyor. Küçümsenecek rakamlar değil bunlar. Göreve geldiğimizde hedefimiz birinci parti olmak derken, bunu ifade etmiştik. Artık üstüne koyma zamanı. Bakınız Alaçam, Havza, Terme, Canik'te sıra dışı bir seçim süreci yaşadık. Ortalamamızın üzerinde oy oranı aldık" sözlerini kaydetti.

CHP'Yİ SAMSUN'DA GÖRMEMİZ GEREKİYORDU

"CHP'nin ittifaksız seçime girmesi gerektiğini hep söyledim, savundum" diyen Mehmet Özdağ,  sözlerini şöyle tamamladı; "İnanın ittifaksız seçime girdiğimiz ve sonuçlarını gördüğümüz için mutluyum. Cesaretle bunu savunduk. CHP'yi Samsun'da görmemiz gerekiyordu. CHP'nin Samsun İttifakı, Türkiye İttifakı söylemi vatandaşta karşılık buldu. Şimdi daha çok çalışmak zorundayız. Bu süreci daha iyi yönetmeliyiz. Samsun'da yüzde 19'lardan yüzde 24'ten, 25'ten başlıyoruz. Hata yapmamamız lazım. Çok kıymetli görüyorum bu oranı. Şöyle ki; ülke genelindeki siyasi iklimin Samsun'a da yansıması olacaktır. Hedefimiz Türkiye'deki oy ortalamasını yakalamak."

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Ayrıca Samsun'un yazılı ve görsel medyasına da teşekkür etmek istiyorum. Basının etik kuralları çerçevesinde çirkin ve kara propagandalara yayın organlarında izin vermeden seçim süresince ilkeli tavır sergilediler" diye konuştu.

samsun chp mehmet özdağ